Ximo Puig destaca que les obres del Port d’Alacant que suposaran una inversió de 31 milions d’euros i permetran una “nova relació urbana” entre la ciutadania i l’espai portuari

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància estratègica de les obres que es van a escometre al Port d’Alacant, que suposaran una inversió total de 31 milions d’euros i permetran establir una “nova relació urbana” entre la ciutadania i l’espai portuari.

El president ha fet aquestes declaracions després de visitar les obres d’ampliació de l’Parc de la Mar al Port d’Alacant i mantenir una reunió amb el president de l’Autoritat Portuària d’Alacant, Juan Antonio Gisbert, a la qual també ha assistit el conseller de Política Territorial , Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha assegurat que el conjunt dels projectes es durà a terme entre 2021 i 2022, i comptarà amb la participació de la Generalitat, a través d’Districte Digital, amb la construcció d’un edifici per a albergar empreses innovadores al moll maig.

Pel president, aquestes actuacions són una mostra de la “gran aliança” entre el port i la ciutat, per aconseguir que els habitants “recuperin més espai”, que la ciutat “sigui més habitable” i continuï sent considerada com la “capital de l’ Mediterrani “.

Així mateix, Puig ha destacat que el port ha de tenir la “singularitat” que es mereix, per la qual cosa cal “donar-li un nou horitzó a port”, sense renunciar a l’aspecte industrial i a la seva activitat més quotidiana i històrica.

Ampliació de l’Parc de la Mar

L’ampliació de l’Parc de la Mar, les obres ha visitat el president, suposarà una inversió de 1.371.668 euros i permetrà ampliar la barrera vegetal existent en l’accés de la dàrsena pesquera, fins a la Casa de la Mediterrània, de manera que serveixi de barrera visual a el port comercial i minimitzi les emissions de soroll i partícules cap a la ciutat. Això permetrà resoldre l’impacte mediambiental ocasionat per la creixent demanda de les parcel·les situades a la ZAL per a la implantació d’empreses logístiques.

D’altra banda, entre els nous projectes d’integració del Port i la ciutat d’Alacant, l’execució està prevista per als propers dos anys, destaca les obres de condicionament i millora de l’Passeig Marítim, dels molls 4, 6 i 8 i de la plaça del Port.

Aquestes obres amb una inversió de 2,6 milions d’euros milloraran l’accés de vianants dels usuaris residents i visitants a les diferents instal·lacions confrontants amb façana a la dàrsena interior del Port d’Alacant. D’aquesta manera es pretén modernitzar totes les seves instal·lacions i serveis, així com millorar la qualitat ambiental i funcional de l’espai públic, comú i d’ús lliure.

Així mateix, es durà a terme la pavimentació dels molls de costa 1 i 2, amb una inversió propera als 2 milions d’euros. En concret, es condicionarà el passeig de vianants existent, millorant la pavimentació, il·luminació, jardineria i mobiliari urbà.

districte digital

En el transcurs de l’acte, el president també ha fet referència a la construcció de la seu de Districte Digital al moll maig del Port d’Alacant. Aquesta actuació de la Generalitat tindrà un cost superior als 10 milions d’euros i, segons ha assegurat, permetrà disposar d’un “edifici emblemàtic” i un “punt d’atracció” de l’esperit innovador.

La seu tindrà una superfície útil de 9.445 metres quadrats i constarà de quatre mòduls d’oficines i sales de reunions, amb dues altures en superfície i un aparcament subterrani.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: