Ximo Puig destaca que les beques a joves en comerç exterior i en digitalització suposen una oportunitat per impulsar les empreses valencianes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l’oportunitat que suposen les beques de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a l’especialització en comerç exterior i en digitalització de les persones joves beneficiàries i per impulsar les empreses que hi participen programa.

Així ho ha manifestat durant l’acte de lliurament de les beques dels programes Ivace Exterior, Ivace Exportación+Empleo, i Ivace Internacionalización + Innovació, en què també ha participat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent .

En el transcurs de l’acte, el president ha advocat per la internacionalització com a estratègia per millorar el “complicat” context actual, tot i que ha reclamat més regulació “raonable i inclusiva”, alhora que ha rebutjat les polítiques proteccionistes que alguns països porten a cap per intentar preservar-ne la producció.

Tot i això, ha defensat la necessitat d’assolir “una sobirania energètica i alimentària” i de “continuar sent l’espai d’obertura que sempre ha estat la Comunitat Valenciana”.

El cap del Consell ha destacat que gràcies a les exportacions “sortim de la crisi financera de principis dʻaquest segle”, i ha recordat que, fins a meitat dels anys 60, el 25% de les divises dʻEspanya estaven relacionades amb les exportacions, vinculades a la taronja, amb origen a la Comunitat Valenciana, malgrat la manca de formació, coneixement d’idiomes o de tecnologia com l’existent actualment.

En aquest sentit, ha instat les persones que participaran al programa de beques a l’exterior a “aprofitar l’oportunitat que suposa”, i ha agraït la col·laboració de les empreses valencianes que participen en aquesta iniciativa que es va posar en marxa a 2015.

Beques per a l’especialització en estratègies digitals

Per part seva, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que les beques Ivace permeten l’especialització de persones joves en comerç exterior i en digitalització tant en associacions o federació empresarials, com a les empreses de la Comunitat Valenciana que col·laboren amb la Generalitat.

En concret, el conseller ha explicat que el nombre de beques ofertes s’ha quadruplicat des de la seva posada en marxa el 2015, passant de 30 a les actuals 130, i ha recordat que durant el 2022 s’ha concedit, per primera vegada, una nova modalitat de beques adreçades a millor la competència en digitalització.

En aquest sentit, ha posat en valor la “constant adaptació” de les empreses valencianes i l’administració davant l’actual context econòmic i social, i ha subratllat que s’han concedit 14 beques Ivace Internacionalización + Innovació (I+I), cofinançades pel Fons Social Europeu, per tal d’atendre la demanda de les empreses i dotar-les de personal qualificat i especialitzat en estratègies digitals per incrementar-ne la competitivitat i la venda internacional.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: