Aitana Mas: “1.900 persones en situació o risc d’exclusió social participaran en els itineraris sociolaborals del projecte Pilotem”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat la participació de 1.900 persones en situació de vulnerabilitat als itineraris d’inclusió social que es posaran en marxa gràcies al programa ‘Pilotem Comunitat Valenciana’.

Aitana Mas ha inaugurat a Alacant la jornada de formació del projecte Pilotem Comunitat Valenciana dirigida a representants de les tretze entitats d’acció social de la província que formen part d’aquest projecte d’inclusió social.

Pilotem s’emmarca en el conveni de col·laboració de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Secretaria General d’Objectius i Polítiques d’Inclusió i Previsió Social del Ministeri d’Inclusió Seguretat Social i Migracions.

La vicepresidenta ha explicat que l’objectiu del programa és realitzar itineraris per a la inclusió social de persones perceptores o beneficiàries de la Renda Valenciana d’Inclusió (RVI) o de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), o bé persones que es troben en situacions de risc de exclusió social.

Com ha indicat Mas, les entitats del tercer sector “són les encarregades de desenvolupar els itineraris que formen part del projecte Pilotem, aprofitant la seva experiència en lʻexecució dʻaquests itineraris mitjançant lʻaplicació dʻuna innovadora metodologia dʻintervenció social”.

Un cop finalitzats els itineraris, es realitzarà una avaluació a fi de generar “un millor coneixement de les polítiques d’inclusió i previsió social”, de manera que es puguin adoptar les mesures necessàries “per millorar les taxes d’accés a la RVI i l’IMV i incrementar-ne l’efectivitat” ha assenyalat la vicepresidenta.

El programa es finança a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea i s‟ha establert la quantitat de 9,3 milions d‟euros per a les entitats participants amb l‟objectiu que puguin desenvolupar els itineraris.

A tota la Comunitat Valenciana, 32 entitats posaran en marxa 42 projectes amb una previsió de participació de 1900 persones: 1.105 a la província de València, 164 a la de Castelló i 634 persones beneficiàries a la província d’Alacant.

Tretze entitats a Alacant

La vicepresidenta ha assenyalat que les entitats del tercer sector “tenen lʻexperiència en el desenvolupament dʻitineraris” i el que es pretén amb ‘Pilotem CV’ “és conjugar el seu saber fer amb els canvis normatius en matèria de serveis socials que suposa el mapa del Sistema públic de serveis socials”.

Les entitats del tercer sector, ha afegit, “arriben moltes vegades on el sistema de protecció no pot arribar i és per això que és fonamental aquest treball conjunt per cobrir les necessitats socials dels col·lectius més vulnerables”.

La jornada formativa que ha tingut lloc aquest matí ha servit per marcar les directrius metodològiques a implementar al projecte Pilotem CV. Es pretén treballar cap a la inclusió social des de les bones pràctiques, potenciant la coordinació entre les entitats del tercer sector i els equips de serveis socials datenció primària, que també col·laboren en el programa, a través de la figura de la persona professional de referència.

Així mateix, l’objectiu és disminuir la bretxa digital existent als col·lectius més vulnerables amb mòduls de capacitació i millora en competència digital.

A la província d’Alacant hi participen 13 entitats que desenvoluparan 14 projectes. A més dels itineraris implementats a la ciutat d’Alacant, atenent a la descentralització dels recursos, es desenvoluparan itineraris a les poblacions de Sant Joan d’Alacant, Eche, Alcoi, Torrevella i Oriola.

Entre els projectes que es duran a terme, en destaquen algun com ‘Connexió’ de Càritas Diocesana Oriola-Alacant, dirigit a persones sense llar amb problemes de salut mental, addiccions, violència de gènere i irregularitat sobrevinguda, o el projecte ‘ Incloent-I3′. Itineraris integrals d’inclusió social Alacant’ de la Fundació Cepaim, que té com a objectiu contribuir a la promoció de la igualtat, inclusió social i lluita contra la pobresa de les persones migrants en situació de vulnerabilitat o exclusió social residents a la ciutat d’Alacant.

Així mateix, el projecte ‘Pilotem Filles de la Caritat Alacant-Itineraris innovadors per a la inclusió social’ de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, pretén millorar l’atenció de les persones o famílies, donant prioritat a les dones, soles o amb fills o filles a càrrec seu, en situació d’alta vulnerabilitat o exclusió social, a través del desenvolupament de les seves capacitats personals i de la seva motivació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: