Ximo Puig destaca que l’edifici Borrull de Castelló serà un referent de sostenibilitat i estalvi energètic i suposarà una millora “substancial” dels serveis públics per a la ciutadania

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que la rehabilitació de l´edifici de Borrull de Castelló de la Plana convertirà l´edifici en un referent en sostenibilitat i estalvi energètic i suposarà “una millora substancial dels serveis públics per a la ciutadania”.

Així ho ha manifestat després de visitar les obres de rehabilitació de l’antiga seu de l’Audiència Provincial de Castelló, acompanyat pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo.

En el transcurs de l’acte, el president ha assegurat que l’actuació, que suposarà una inversió de 14,4 milions d’euros, permetrà recuperar un espai urbà al centre de la ciutat de Castelló de la Plana i dedicar-lo a millorar l’eficiència de la administració, “orientada a l’enfortiment de l’estat de benestar, amb recursos de primer nivell tant per als empleats públics com per als usuaris”.

En aquest sentit, les actuacions la finalització de les quals està prevista per a la primavera del 2023 centralitzaran els serveis vinculats a l’assistència social i cívica a Castelló, millorant l’accessibilitat i l’atenció a la ciutadania. Per al cap del Consell “eficiència, benestar, municipalisme, cohesió i sostenibilitat són els eixos sobre els quals es treballa en aquesta obra”.

Així mateix, Ximo Puig ha destacat que en aquesta rehabilitació es posa en relleu el suport a la indústria ceràmica, atès que aquest material estarà present en tots els acabats i cobrarà especial protagonisme a les façanes on s’instal·laran peces especials de protecció solar que es fabricaran expressament per a aquest edifici.

Durant la seva intervenció, el president ha tingut un record per a Manuel Sanchis Guarner en el 40è aniversari de la seva mort, i ha reiterat el compromís de l’actual equip de govern amb la descentralització de les institucions per la qual cosa “estem accelerant la presència de la Generalitat a tots els territoris”, ha assegurat.

Finalment, ha fet referència a altres actuacions que el Consell està duent a terme per a la millora del patrimoni a Castelló com ara la rehabilitació de l’antiga seu de Confederació Empresarial de Castelló, a la plaça de Maria Agustina, on s’ubicarà la seu del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACV), així com l’edifici de Correus, adquirit per la Generalitat, i on tindrà la seu la fundació Valer.

Reforma integral

Aquesta actuació constitueix una reforma integral de l’antiga seu de l’Audiència Provincial de Castelló, en desús des de fa més de deu anys. Això permetrà millorar les condicions de seguretat a la feina del personal al servei de la Generalitat i farà accessibles a la ciutadania els serveis d’atenció pública.

Amb una inversió per part de la Conselleria d’Hisenda de 14,4 milions d’euros, el projecte de reforma converteix un edifici monolític en dos edificis independents contigus i articulats al voltant d’un pati central que optimitza les condicions d’il·luminació i de ventilació dels espais. Se’n manté l’ús administratiu i la volumetria originals (Soterrani, Planta baixa i 6 plantes).

L’edifici, que compta amb una superfície de 12.000 metres quadrats, acollirà les dependències de la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, entre d’altres departaments de la Generalitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: