Castelló reforça la plantilla d’Habitatge per a impulsar l’estratègia de rehabilitació i ampliar els lloguers assequibles

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous el programa temporal per a executar el pla estratègic d’habitatge, que comporta la incorporació de quatre places a l’Oficina Municipal d’Habitatge per a reforçar les polítiques de rehabilitació i la gestió de les ajudes que arribaran per a aquesta matèria dels fons de reconstrucció, així com l’ampliació de la xifra de lloguers assequibles.

“Hui fem un pas important per a continuar avançant en les polítiques que garantisquen l’accés a un habitatge digne. Amb les quatre noves places, l’Oficinal Municipal d’Habitatge compta amb un total de 9 empleats”, ha subratllat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

De les 9 places de l’Oficina Municipal, quatre són finançats per la Xarxa Xaloc de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Els reforços aprovats per la Junta de Govern (dos treballadors/as socials , un/a auxiliar administratiu/va i un arquitecte tècnic/a) potenciaran el desenvolupament del Pla Estratègic d’Habitatge de l’Ajuntament, que recull una planificació per a promoure la rehabilitació del parc immobiliari més antic i l’increment de lloguers assequibles i de l’oferta pública d’habitatge.

El full de ruta de l’Oficina Municipal d’Habitatge passa per implementar mesures del pla estratègic i desenvolupar objectius de la Xarxa Xaloc Aquesta última contempla unitats d’assessorament en ajudes, gestió dels habitatges municipals i augment del parc residencial social, atenció als col·lectius més vulnerables i el foment de la rehabilitació.

La Regidoria destaca que en aquesta primera part de la legislatura ha realitzat la primera compra d’habitatges públics des de 1984 i tramita ara altres quatre i ha activat la Borsa de Lloguer Municipal gràcies a la introducció d’inventius per als propietaris. També ha portat ha terme un procés de regularització en les vivendes municipals i reformes en algunes de les mateixes.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: