Ximo Puig destaca que la Generalitat ha certificat el 95% dels fons europeus ordinaris de l’actual període financer 2014-2020

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Generalitat ha certificat el 95% dels programes operatius de fons europeus ordinaris per a l’actual període financer 2014-2020, el que suposa haver avançat la seva execució dos anys i mig a terme de l’ període previst per la Unió Europea.

Així ho ha manifestat després de la reunió mantinguda a València amb la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, a la qual mostrat el “profund sentir europeista” i el suport de el govern valencià a totes les iniciatives que està posant en marxa la Unió Europea per contribuir a superar la crisi generada per la pandèmia.

El cap de el Consell ha destacat que aquests fons constitueixen la “palanca de desenvolupament” necessària i suposaran la modernització econòmica i social a través de la transició ecològica i digital. En concret, cal destacar que la Generalitat Valenciana ha aconseguit la certificació de l’96% (96,5%) de el programa operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), el 100% (98,1%) de recursos d’Fons Social Europeu i més de l’86,5% (86,7%) de el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil.

D’altra banda, Puig ha valorat la “capacitat d’impuls” que suposarà els fons Next Generation UE i els programes operatius de el marc financer plurianual de la UE per al període 2021-2027, que actualment s’estan negociant, i ha destacat la contribució d’aquests fons no només a superar la pandèmia sinó a reactivar l’economia ia impulsar una transformació que ha d’arribar a tot el teixit empresarial perquè, segons ha dit, “ningú pot quedar fora de la nova economia”.

En aquest sentit, el cap de l’Consell s’ha referit a dues principals objectius de les polítiques de recuperació: els joves, sobre els quals ha assenyalat que se’ls ha de garantir “l’esperança d’un projecte de vida basat en les seves pròpies decisions”, i la innovació, que ha d’arribar a tots els sectors, per al que ha assegurat “disposem de la capacitat de transferència de coneixement dels centres tecnològics i de les universitats a l’economia real”.

Respecte dels fons REACT-EU, el responsable de l’executiu valencià ha recordat que la Generalitat té concedits 1.254 milions d’euros que estan programats en dues anualitats (2021 i 2022) i es repartirà entre els programes Feder (790.640.000) i FSE (463,36) de la Comunitat Valenciana perquè siguin els gestors ordinaris de fons europeus que gestionin de la forma més àgil els recursos de l’React.

Finalment, ha agraït a la comissària europea seua visita a la Comunitat Valenciana i ha reiterat la voluntat de Consell de cooperar per fer el més “flexible i eficaç possible” l’arribada dels fons europeus.

La comissària Elisa Ferreira és responsable de la gestió i supervisió dels fons de la UE i la seva estada a la Comunitat Valenciana suposa la seva primera visita oficial a Espanya des que va ser nomenada comissària en 2019. La comissària coneixerà durant els propers dos dies diverses iniciatives que s’estan finançant amb fons europeus, com la Línea10 de Metrovalencia, i els projectes de recerca en seqüenciació genòmica que desenvolupa la Fundació FISABIO en la lluita contra la COVID-19.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: