Ximo Puig destaca que la celebració de la cimera valencià-balear consolidarà les relacions entre les dues regions i permetrà donar un pas endavant en la “aliança a favor de la perifèria”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la cimera valencià-balear, que s’està celebrant entre els dies 5 i 6 de juliol a Palma, consolidarà les relacions entre ambdues regions i projectarà una “aliança a favor de la perifèria” .

Així ho ha assegurat en declaracions als mitjans abans de la inauguració de la trobada en què han participat el president de les Corts Valencianes, Enric Morera i de el president de Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas, ia la qual també ha assistit la presidenta de Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

Segons ha explicat Ximo Puig, es tracta d’una cimera no només de governs autonòmics sinó també de la societat civil, en la qual estan participant representants de sectors econòmics, d’organitzacions empresarials i sindicals, universitats, i mitjans de comunicació, i que permetrà estrènyer “vincles i interessos de futur” d’àmbit polític, social, cultural i econòmic, que uneixen les dues comunitats autònomes.

Així mateix, el president ha assegurat que aquesta cimera és el començament d’una nova etapa en les relacions entre les Illes Balears i la Comunitat Valenciana, que ha de ser “afermada i consolidada”, i a el mateix temps “constitueix un pas endavant en la manera de entendre una Espanya diferent, basada en la diversitat i en la suma d’identitats “.

El cap de l’Consell s’ha mostrat convençut d’aquesta trobada contribuirà a donar una “visió integradora i cohesionada d’una Espanya possible, real, diferent i, en definitiva, millor”.

Respecte de les qüestions que s’estan abordant en la trobada bilateral, el president s’ha referit als projectes de caràcter europeu en què s’ha estat treballant conjuntament en els últims mesos, així com a el model de finançament autonòmic i a el model d’Estat.

Sobre el model de finançament, Puig ha explicat que es va a treballar sobre com impulsar la reforma de el model, fonamental per garantir la suficiència financera de les comunitats autònomes, i perquè la reforma tingui en compte la realitat poblacional de cada autonomia.

De la mateixa manera, el president també ha mostrat la seva preocupació sobre com aconseguir convergir amb la mitjana espanyola en renda per càpita, ja que segons ha dit “tant la Comunitat Valenciana com Balears estem en una posició de divergència respecte de la mitjana espanyola”.

Finalment, ha advocat per aprofitar la cimera per debatre sobre “un model d’Estat en el qual hagi possibilitats de conviure en harmonia, cohesió i amb justícia social”, ha manifestat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: