Ximo Puig destaca que el conveni amb les diputacions i la FVMP per a impulsar la transparència reforçarà “la institucionalitat per superar la pandèmia i reactivar l’economia”

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat que l’acord de col·laboració en matèria de Participació, Transparència i Bon Govern, establert entre la Generalitat, les diputacions de València, Alacant i Castelló i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, permetrà “reforçar la institucionalitat, fonamental per superar la pandèmia i reactivar l’economia “.

Així ho ha assegurat en la seva intervenció, després de presidir la signatura d’el conveni per la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo; els presidents de la Diputació de València, Antoni Gaspar; de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón; de la Diputació de Castelló, José Pascual Martí; i de la FVMP, Rubén Alfaro.

En el transcurs de l’acte, el president ha assenyalat que aquest acord permet “crear noves aliances per garantir la qualitat democràtica” que ha qualificat com “essencial per al desenvolupament econòmic i social”.

Per això, Ximo Puig ha agraït la voluntat de tots els signants d’l’acord per arribar a aquesta “aliança necessària” perquè el bon govern arribi a tots els municipis “perquè les institucions estem per cooperar i impulsar projectes no per confrontar”.

En aquest sentit, ha indicat que l’acord assolit permet mostrar a la societat valenciana que les institucions “estem compromesos per augmentar la qualitat democràtica” el que suposa “augmentar la transparència i la participació, que constitueixen la clau de el bon govern”.

Així mateix, ha assegurat que “la legitimitat d’un govern democràtic es basa en la seva capacitat de connexió amb la societat i la interpel·lació permanent a què la ciutadania decideixi les més diverses qüestions”. Per això, s’ha referit a l’espai local com “el més adequat per fomentar la participació ciutadana”, així com a la vocació “municipalista” de el govern valencià, que “vol mantenir una aliança permanent i efectiva amb les institucions locals”.

“Amb aquest conveni -ha conclòs- s’accelera un procés en favor d’una societat més madura, més avançada i per aconseguir finalment la societat moderna i il·lustrada que volem”.

Cal destacar que entre els principals objectius de l’acord, que permet disposar d’un nou marc estable de col·laboració entre la Generalitat, les diputacions i la FVMP, es troba avançar en la participació ciutadana i la transparència; garantir el suport als actors municipalistes valencians, de manera que puguin desenvolupar polítiques de govern obert; i dissenyar mecanismes conjunts de rendició de comptes.

Servei públic més “àgil, efectiu, transparent i democràtic”

Per la seva banda, la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo ha assenyalat el seu convenciment que “la millor vacuna contra el virus de l’apatia política i de la desafecció institucional és sempre la participació ciutadana, a el mateix temps que el millor antídot contra la corrupció i contra les males pràctiques en política és la transparència “.

Així mateix, ha assegurat que “entre tots hem d’abastar tot el territori i arribar a cada un dels ajuntaments, per impregnar els nostres pobles i ciutats de la cultura de la participació, la transparència i el bon govern”.

Finalment, ha destacat que amb el conveni “a cinc bandes queda establerta la voluntat i també el compromís de reforçar la col·laboració entre les administracions públiques, de garantir el lideratge compartit i d’oferir a la ciutadania un servei públic més àgil, efectiu, transparent i democràtic “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: