Ximo Puig destaca que ‘Comunitat de l’Esport’ aglutinarà tota l’estratègia valenciana del turisme esportiu sota una mateixa marca

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que la marca Comunitat de l’Esport potenciarà la capacitat de la Comunitat Valenciana per atreure esdeveniments esportius internacionals.

Així ho ha assenyalat el titular de Consell en la fira de Fitur, durant la presentació de la iniciativa, que impulsa la Generalitat juntament amb la Fundació Trinidad Alfonso.

En l’acte, a què ha assistit també el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el president ha explicat que el projecte donat a conèixer “aglutinarà tota l’estratègia valenciana de turisme esportiu”, atraurà campionats, proves, concentracions i esdeveniments esportius, i ho farà “de manera coordinada i sota un mateix paraigua”.

La Comunitat de l’Esport pretendre atreure turisme esportiu, tant resident com internacional, fomentar “una identitat esportiva comú” i promoure en els esportistes valencians “l’orgull de pertinença a la Comunitat Valenciana”.

Sobre el model a impulsar, el cap de l’Executiu valencià ha defensat la seva ètica i sostenibilitat, basat en un producte diferenciat, de qualitat i que produeix “creixements turístics més sostenibles, coresponsables i conseqüents amb les expectatives socials i ciutadanes”.

A més, el president ha destacat que la Comunitat Valenciana és el territori “on més esport es practica en els centres escolars” i ha defensat la idoneïtat per a la pràctica esportiva del territori, tant per la seva varietat geogràfica com per les seves quilòmetres de litoral.

Així mateix, ha explicat que “s’ha avançat molt en la tecnificació dels esportistes”, i que la Comunitat Valenciana té “la capacitat d’atreure esdeveniments esportius internacionals”.

Com a exemple, ha recordat que la Marató València 2018 va generar “més de 186.000 pernoctacions i una despesa turística d’1,7 milions a la ciutat”, segons dades recollides en l’informe de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

D’altra banda, ha advocat per donar impuls a l’turisme esportiu per desenvolupar una oferta “que permeti la desestacionalització i la descentralització dels fluxos turístics” que, per tant, “afavoreixi la sostenibilitat”.

El projecte, a més de visibilitzar a les competicions i esportistes, donarà suport a federacions i seleccions autonòmiques i tractarà d’aglutinar i ordenar sota el mateix paraigua tot l’esport que es practica a la Comunitat Valenciana.

Per la seva banda, el conseller d’Esport, Vicent Marzà ha destacat que amb ‘Comunitat de l’Esport’ es pretén que “la nostra terra sigui també referent i atractiu turístic per a les persones que ens visiten per les diferents cites esportives internacionals que estem organitzant, així com per ser un espai de referència per a la formació d’esportistes i una Comunitat que es caracteritza pel foment de l’esport base i l’activitat física “.

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, ha afegit que amb el projecte ‘Comunitat de l’Esport’ es pretén “aprofitar l’aparador que és FITUR per presentar a la Comunitat Valenciana com un territori capaç d’atraure esdeveniments esportius de tota mena. la nostra experiència amb la Marató València Trinidad Alfonso ens ha ensenyat que els esdeveniments esportius són una magnífica oportunitat per donar a conèixer el nostre territori i presentar una imatge molt positiva cap a l’exterior “.

Turisme en augment

“El turisme esportiu s’ha convertit en un element cada vegada més important de l’oferta turística d’un territori”, ha assenyalat Puig, que ha recordat que en 2018 més de 412.000 turistes van visitar la Comunitat Valenciana amb el motiu esportiu com a interès principal.

A més, el president ha destacat que aquesta xifra suposa un augment de l’11% respecte a l’any anterior, i que “la demanda estrangera acumula dos anys d’increments per sobre de l’30%.

Cal destacar que en 2018 van viatjar a tot Espanya 1,47 milions de turistes estrangers per motius esportius. La Comunitat Valenciana ocupa la tercera posició autonòmica, amb una quota de l’11,7%, després de Balears i Catalunya.

Pel que fa a l’turista resident en el territori nacional, es van produir el 2018 3’5 milions de desplaçaments, i la Comunitat Valenciana va ocupar la cinquena posició, amb una quota de l’6,9%.

A la Comunitat Valenciana, el turista resident esportiu roman una mitjana de 2,3 dies, gasta 74,7 euros, procedeix en un 52% dels casos d’el propi territori valencià i té com a primera destinació la província de València. El turista estranger, per la seva banda, roman 5,7 dies i gasta una mitjana de 153,2 euros, amb Alacant com a principal destí.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: