Ximo Puig destaca les bones perspectives de la campanya citrícola i la fortalesa mantinguda pel sector durant la pandèmia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat les bones perspectives de la campanya citrícola, amb unes previsions d’increment de la producció de l’13,5% i de manteniment dels preus, una situació que ha considerat positiva per consolidar la fortalesa que ha mantingut el sector hortofructícola durant la pandèmia.

Puig, que ha ressaltat que el sector citrícola “és fonamental en la nostra economia i representa al voltant de l’70% de les nostres exportacions de fruites i verdures”, ha assistit a Llíria a el primer tall de la taronja valenciana, acte en què ha estat acompanyat de la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà.

El cap de el Consell ha assenyalat que el sector agroalimentari “és fonamental per a l’economia valenciana en tot el que significa el ventall d’exportacions” i, en aquest sentit, -ha continuat el president-, “les exportacions només de mandarines sumen més de 1.000 milions a l’any “. L’exportació de cítrics valencians suposa en termes econòmics un total de 2.154 milions.

S’ha referit així a el pes de la citricultura, que representa el 41,4% de la producció agrícola de la Comunitat Valenciana i ocupa una superfície de 159.248 hectàrees, el que equival a l’53,7% de l’total de la superfície citrícola espanyola. De fet, els cítrics valencians representen el 48,3% el valor dels cítrics de tot Espanya i el 29% de la valor dels cítrics de tota la Unió Europea.

El cap de el Consell ha lloat la fortalesa d’aquest sector durant la pandèmia i ha explicat que ara “hi ha consolidar que tinguem una campanya que faci reviure a el sector i els agricultors, que han passat temps molt complicats i campanyes molt difícils”.

Ha al·ludit en aquest sentit a les previsions de collita per a la campanya que ara arrenca, realitzades pel Ministeri d’Agricultura, segons la qual la producció total arribaria 3,5 milions de tones, fet que suposa un increment de l’13,5% en relació a la temporada anterior, un augment que vindria acompanyat d’un manteniment dels preus, a causa de l’estirada de l’mercat interior i a l’alça de la demanda europea.

Respecte a la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC) que s’està ultimant en el si de la Unió Europea, el màxim responsable de el Consell ha subratllat que espera que s’arribi a un acord perquè l’agricultura mediterrània tingui el mateix nivell d’ajudes que altres agricultures, de manera que “es pugui dur a terme aquesta legítima aspiració”.

Excel·lència dels cítrics

Per la seva banda, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha reivindicat l’excel·lència dels cítrics de la Comunitat Valenciana i ha destacat la iniciativa de celebrar el primer tall de la taronja per donar visibilitat a aquest producte de referència.

Mollà ha fet referència a les anàlisis difoses aquest dilluns a la Conselleria sobre plaguicides detectats en taronges, mandarines i llimones importats de tercers països i ha reclamat a les autoritats europees “reciprocitat comercial per acabar amb la competència deslleial que imposa diferents exigències en funció de país d’origen de la producció agrària “.

La consellera ha fet una crida a consumir de proximitat, que es tradueix en un benefici en termes econòmics, mediambientals i de sostenibilitat, a més de ser garantia de la màxima qualitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: