Ximo Puig destaca les aportacions de doctor ‘honoris causa’ Xavier Querol en la lluita contra la pandèmia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat les aportacions realitzades per l’investigador de l’CSIC Xavier Querol en la lluita contra la pandèmia, després d’assistir a l’acte acadèmic en què ha estat investit doctor ‘honoris causa’ per la Universitat Jaume I de Castelló.

Durant la seva intervenció, el president ha agraït a Xavier Querol seu compromís amb la Comunitat Valenciana, així com el seu treball “generós i altruista”, a l’col·laborar amb la Generalitat Valenciana formant part del grup de persones expertes en múltiples disciplines que assessoren el Consell sobre l’evolució de la pandèmia.

Així mateix, el president ha destacat que gràcies als estudis de Querol sobre la influència dels aerosols en la transmissió de l’coronavirus, la Comunitat Valenciana va ser la primera autonomia a posar de manifest la necessitat de la ventilació com un dels elements clau en la lluita contra la pandèmia.

El cap de el Consell ha manifestat la necessitat de visibilitzar a tots els investigadors de la Comunitat Valenciana “que estan treballant per generar un ecosistema favorable a la investigació”, i ha assenyalat com a exemple de les múltiples generacions de científics que actualment treballen en laboratoris i en universitats a Xavier Querol.

Finalment, ha assegurat que la pandèmia “ens ha deixat la lliçó de valorar la ciència” ja que, segons ha dit, “s’ha mostrat més eficient que mai, ja que en tan sols onze mesos hem pogut disposar de vacunes contra la COVID -19 i donar remei a una situació tan dramàtica com la viscuda “.

Premi Rei Jaume I

L’UJI ha atorgat aquesta distinció a Xavier Querol, a proposta de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, per la seva vinculació amb aquesta universitat des de 1992.

El professor Xavier Querol, Premi Rei Jaume I 2013 en Protecció de el Medi Ambient, desenvolupa la seva tasca d’investigació a l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA), en l’àmbit de la geoquímica ambiental relacionada amb la contaminació atmosfèrica. Doctor en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona, ​​va realitzar el postdoctorat a BGS-NERC, Regne Unit, i ha dirigit nombrosos projectes nacionals i europeus.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: