Ximo Puig destaca l’aposta per l’hidrogen verd com l’opció energètica de futur “lògica, rendible i sostenible”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit la signatura del protocol de col·laboració per al desplegament de l’Estratègia Valenciana de l’Hidrogen Verd, entre la Generalitat i entitats i empreses innovadores de la Comunitat Valenciana.

Segons ha explicat el president, “l’hidrogen verd és l’opció energètica de futur”, una aposta “lògica, rendible i sostenible”, “perquè les reserves d’hidrogen són il·limitades, el seu potencial com a combustible és enorme, i contribuiran a reduir la contaminació atmosfèrica “.

En concret, Ximo Puig ha assegurat que l’hidrogen “net” “gaudeix d’una atenció renovada i d’un ràpid creixement a tot el món; ofereix múltiples aplicacions per al transport i per descarbonitzar i rendibilitzar processos industrials, i és essencial per recolzar el compromís europeu de neutralitat en carboni per al 2050 “.

Per al president “aquesta aposta per la innovació enfortirà la competitivitat global de la nostra indústria i de molts dels nostres sectors, ja que té aplicacions en transport, indústria ceràmica, metal·lúrgica, química, producció de metanol i fertilitzants”.

Durant la seva intervenció, el cap de el Consell ha instat a “tenir una visió i un objectiu de futur, ser optimistes i mostrar valentia per innovar”, i en aquest sentit ha agraït la col·laboració d’institucions i empreses que estan participant en el desplegament de la estratègia de l’Hidrogen Verd, assegurant-los que “compten amb el suport de la Generalitat per al desenvolupament dels seus projectes innovadors, que seran presentats en breu”.

Puig ha assegurat que la Generalitat analitzarà les oportunitats que ofereix el ‘hidrogen net’ per a la Comunitat Valenciana, promourà projectes de R + D + I que facilitin la seva implantació i desenvolupament, facilitarà la transferència de resultats a el teixit productiu, i donarà suport a l’empresariat en els desenvolupaments de béns d’equip que aquesta energia requereix.

suport europeu

En el transcurs de l’acte, el president ha recordat que l’ús de l’hidrogen com a combustible no és nou, si bé fins ara s’obtenia per la dissociació de l’oxigen mitjançant l’ús d’electricitat generada a partir de combustibles fòssils. “Produir mitjançant energia solar i eòlica -ha assegurat- constitueix l’única opció per generar ‘hidrogen net’, i és per tant la nostra gran opció energètica”.

D’altra banda, Ximo Puig també ha assenyalat que l’Estratègia de l’Hidrogen Verd serà un dels projectes que rebin fons europeus, ja que el ‘hidrogen net’ constitueix una de les apostes de la Comissió Europea “per crear un nou teixit industrial i generar ocupació després de la crisi “.

A més, ha incidit que l’hidrogen és “clau” per aconseguir el Pacte Verd Europeu, “ja que descarbonizará una part important de l’consum d’energia de la Unió Europea; reemplaçarà processos industrials intensius en carboni, com l’acer, el ceràmic o el químic; oferirà importants solucions a al sector de l’transport pesat, marítim i aeri, i en segments de la xarxa ferroviària sense electrificació, i tindrà aplicacions bàsiques per als fertilitzants agrícoles “.

Estratègia Valenciana de l’Hidrogen Verd

L’Estratègia Valenciana de l’Hidrogen Verd sorgeix de l’impuls de la Generalitat i de la participació de les empreses vinculades a el desenvolupament d’aquesta energia verda a la Comunitat Valenciana.

La taula de l’hidrogen, en què participen 17 empreses, coordina els projectes que tenen les companyies i serveix de marc per presentar-los a la convocatòria de el Govern d’Espanya per al finançament dels mateix a través de el fons Next Generation UE.

En concret les entitats que han participat en la signatura de l’protocol són l’Autoritat Portuària de València, Ascer, ANFFECC, Enagas, Naturgy, Iberdrola, Grup Gimeno, Etra R + D, Smart Energy, Stadler, ITE, Ampere Energy, BP, Ube , Balearia, Vectalia, i Aerocas.

La potenciació de l’hidrogen verd, tant en la generació com en el seu posterior ús industrial o mobilitat, entre d’altres, forma part de el projecte tractor d’energia sostenible inclòs en el document de treball Estratègia Valenciana per a la Recuperació.

A l’acte també han assistit el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: