Ximo Puig destaca la necessitat que les víctimes del terrorisme tinguin un reconeixement social ‘visible’ que contribueixi a consolidar ‘el relat de la veritat’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat que les víctimes del terrorisme tinguin un reconeixement social visible que contribueixi a “consolidar el relat de la veritat”, de manera que la seva memòria romangui a la història.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció a l’acte celebrat amb motiu del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, en què s’ha modificat la denominació de l’estació ‘Facultats’ de Metrovalència que passa a denominar-se ‘Facultats- Manuel Broseta’.

El president ha assegurat que actes simbòlics com el del canvi de denominació de l’estació de Metrovalència constitueixen una eina fonamental en defensa de “la llibertat, la democràcia i de la societat del respecte a què aspirem”.

Paral·lelament, el cap del Consell ha criticat el desconeixement actual de l’etapa de la història en què es va patir el terrorisme d’ETA, tal com mostra l’informe “La memòria d’un país. Estudi sobre el coneixement de la història d’ETA a Espanya” “, elaborat per GAD3 el 2020, i ha assenyalat que com a “demòcrates” i com a “ciutadans decents” “no podem permetre que es confonguin víctimes i botxins”.

En el transcurs de l’acte, el president ha insistit que la Comunitat Valenciana se sent “absolutament compromesa” amb les víctimes, els seus familiars i amics, i amb tota la societat valenciana, ja que aquest territori també va patir la “surpa” del terrorisme de ETA, que va deixar trenta víctimes mortals, ha recordat.

Ximo Puig ha considerat que es tracta d’“un deure i una exigència per a qualsevol govern democràtic” explicar i evidenciar la història i el que ha significat aquest període.

Finalment, ha realitzat una defensa dels valors democràtics que sustenten la nostra societat, amb els quals ha assegurat “es podrà combatre l’espectre de la intolerància”, en referència a l’atac de Rússia a Ucraïna, i ha lamentat que el fanatisme encara avui és un “virus” del qual ningú no està vacunat.

L´acte ha comptat amb l´assistència de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i del president de l´Associació Amics de la Fundació Manuel Broseta, Pablo Broseta .

Estació ‘Facultats-Manuel Broseta’

L’estació de Facultats de Metrovalència, per la qual discorren les línies 3 i 9 de metro, ha canviat la denominació per homenatjar i recordar la figura del catedràtic de Dret Mercantil de la Universitat de València Manuel Broseta, assassinat per ETA el 15 de gener de 1992, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme i del 30è aniversari de l’assassinat del professor Broseta.

S’ha escollit aquest punt de la xarxa perquè és el més proper a l’antiga Facultat de Dret de la Universitat de València, on va impartir classes des del 1964 fins al dia de la mort, quan tenia 59 anys.

A més d’instal·lar-se la nova senyalètica a l’estació, també s’ha col·locat un panell de caràcter divulgatiu sobre la trajectòria de Manuel Broseta a una de les andanes. L’objectiu que es persegueix és que els més d’un milió d’usuaris i usuàries de Metrovalència que discorren anualment per aquesta, un alt percentatge estudiants, puguin conèixer més detalls sobre aquest polític i professor universitari.

La nova nomenclatura s’inclourà a tots els panells informatius i al conjunt de la xarxa de Metrovalència coincidint amb la inauguració de la nova Línia 10 aquest any, quan caldrà fer una revisió conjunta de tots els suports que donen informació a les persones usuàries.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: