Turisme destina prop de 3 milions d’euros en actuacions per donar suport i reforçar els serveis turístics de Peníscola, Benicàssim i Oropesa

Turisme Comunitat Valencina ha destinat el 2021 un total de 2.926.367 euros en actuacions per donar suport i reforçar els serveis turístics a Peníscola, Benicàssim i Oropesa del Mar. Tres dels principals enclavaments turístics del litoral de la província de Castelló, que aquest divendres ha visitat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, amb motiu del lliurament dels distintius que atorga el Sistema Integral de Qualitat Turística a Destino, SICTED, a empreses i serveis turístics.

Colomer ha fet balanç de les actuacions que el seu departament ha realitzat durant el darrer any, marcat per la pandèmia, a cadascuna d’aquestes tres destinacions. Així, ha destacat que “els prop de tres milions d´euros dirigits a Peníscola, Benicàssim i Oropesa del Mar, suposen un increment significatiu d´1,41 milions d´euros respecte a l´any anterior”.

Pel que fa a l’any 2020, Turisme va destinar un total de 1.511.177 euros a aquestes tres destinacions de la província, que sumades a l’import del 2021, ascendeix a un total de 4.437.544 euros l’import global invertit durant aquestes dues últimes anualitats a la zona, per part de Turisme Comunitat Valenciana.

Segons Colomer “l’import de l’últim any ha anat dirigit especialment a ajudes directes per pal·liar els efectes de la COVID-19, a ajudes a l’oci nocturn i al programa Bono Viaje”. A més i segons ha especificat, “també hem dotat de noves infraestructures les platges de Peníscola, Benicàssim i Oropesa, a més de fomentar noves accions formatives dirigides al sector turístic, així com convenis de màrqueting col·laboratiu”.

Així mateix, Colomer ha recordat per a aquest 2022 que es preveu seguir la tendència a l’alça en actuacions que donin suport al sector i reforcin la imatge i l’oferta turística d’aquestes tres destinacions de costa. Així, en el cas de Peníscola per exemple, Turisme destinarà més d’un milió d’euros al seu Pla de Sostenibilitat i 100.000 euros al conveni Ciutat del Cinema, ha subratllat.

Una quantia que se sumarà a la destinada el 2021 a Peníscola per part de Turisme, que va pujar a un total de 1.210.788,59 euros, fet que va significar un notable increment de 739.566,86 euros respecte al 2020. Per la seva banda, Benicàssim va rebre el 2021 un total de 943.184,37 euros, fet que va suposar 294.081,54 euros més que l’any anterior ia Oropesa el muntant invertit el 2021, ascendeix a 772.394,47 euros, xifra que es va incrementar respecte a 2 381.541,76 euros.

92 serveis turístics distingits pel SICTED

D’altra banda, el president de Turisme Comunitat Valenciana també ha volgut destacar la ferma aposta del litoral de la província de Castelló per la qualitat turística. En aquest sentit, ha subratllat que només a Peníscola, Oropesa i Benicàssim hi ha actualment prop d’un centenar d’empreses, entitats i serveis públics locals distingits pel SICTED.

De les tres destinacions, Oropesa del Mar, adherida al SICTED des de l’any 2014, és el municipi que compta amb més entitats distingides, amb un total de 42; el segueix Peníscola, que forma part del programa des de l’any 2012 i compta amb 27 serveis turístics distingits actualment; i Benicàssim, adherida des del 2013, compta amb 23 entitats i serveis públics amb el segell SICTED.

Lliurament Distintius SICTED a nous serveis

Dins d’aquests 92 serveis distingits, ja hi ha les sis noves entitats d’Oropesa del Mar que han rebut avui el distintiu SICTED de la mà del Titular de Turisme, Francesc Colomer. Aquestes han estat: ACV-Lloguers a Ciutat de Vacances, Akuarium Bistro, Bar Guaranda, Immobiliària Cosmos, Marlon Kart, i Oroventur. Així mateix, els vuit serveis turístics i públics de la localitat que han renovat distintiu són: Centre de Busseig Barracuda Oropesa, Club Nàutic Oropesa del Mar, Farmàcia La Mar, Perruqueria-Massatge Gabriela, Platja Les Amplaries, Platja Morro De Gos, Rusticmed i la Tourist Info Oropesa del Mar Amplaries.

Per la seva banda, a Benicàssim els cinc serveis turístics que han obtingut el distintiu SICTED aquest divendres són: Beniqasim 1915; Palasiet Thalasso Clinic &Hotel; Restaurant Jimena; Restaurant Olivia i Sombrillas i Hamacas Mayte. A més, altres onze entitats han renovat distintiu, i són: Bonterra Resort, Càmping Tauro, Hotel Bersoca, Hotel Canadà, Hotel Intur Azor, Hotel Intur Bonaire, Hotel Intur Orange, Itinerantur, Kinesis/Fisioteràpia Serveis de Salut, Orange Costa, Platges De Benicàssim i Touristinfo Benicàssim.

I en el cas de Peníscola, han estat onze les entitats que han renovat el distintiu SICTED, i són: Aparhotel – Spa Acualandia 4*, Càmping Ferrer, Hotel & Spa Peníscola Plaza Suites, Hotel Rh Casablanca, Mandarina Club, Platja Nord De Peníscola , Restaurant Casa Jaime, Restaurant El Mercat De Peníscola, Restaurant Roca Mar, Rh Portocristo i Vinacoteca Rojo Picota.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: