Ximo Puig destaca la fortalesa d’Elx per acollir l’Agència Espacial Espanyola

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la candidatura d’Elx a acollir l’Agència Espacial Espanyola ve avalada per la capacitat de captar talent a través de les universitats, la presència d’empreses líders del sector, que juntament amb centres de recerca han situat la Comunitat Valenciana en una posició destacada en el repartiment de fons del PERTE aeroespacial, la seva ubicació estratègica en infraestructures i el suport del Consell a la innovació, les polítiques de la qual rebran 1.285 milions d’euros el 2023.

Així ho ha destacat durant la presentació de la candidatura d’Elx per acollir la seu de l’Agència Espacial Espanyola davant de representants del teixit empresarial, institucions acadèmiques, col·legis professionals, associacions i diferents entitats. L’acte, celebrat a l’Ajuntament d’Elx, també ha comptat amb la participació de la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno; i l’alcalde de la ciutat, Carlos González.

El president ha subratllat que la candidatura d’Elx és “molt més que competitiva”, cosa que fa que la resta de ciutats competidores ho tinguin “difícil”, perquè té les “millor condicions” per acollir l’AEE. Com ha emfatitzat, la seva aspiració ve acompanyada d’un gran acord social i institucional i està assentada en la presència d’empreses líders del sector aeroespacial, que s’ha enlairat a la Comunitat Valenciana “amb força inusitada”.

Ubicació estratègica

Puig ha assenyalat, d’altra banda, que a la ubicació estratègica d’Elx, amb la proximitat a un aeroport, se suma l’aposta del Consell per la innovació, les polítiques de la qual experimentaran el 2023 un creixement del 4,5 %, fins a assolir els 1.285 milions d?euros. A més, s’ha referit a les ajudes directes que rebrà per primera vegada la indústria aeroespacial, des d’Aerocas oa través del Consorci VALSpace, i al suport que la Generalitat ha donat al sector amb la creació de la Taula de la Indústria Espacial i Aeronàutica i el suport financer de l’Institut Valencià de Finances.

El president ha indicat que Elx compta amb l’aval d’un “ecosistema universitari capaç de formar i atraure talent i d’incubar idees ambicioses”, un teixit empresarial “sòlid” que ha convertit la Comunitat Valenciana en la tercera autonomia amb més fons obtinguts el PERTE aeronàutic, i la unió de tota la societat al voltant de la candidatura.

Així mateix, s’ha referit a la presència d’empreses com PLD Space, referència del sector a nivell nacional amb el Miura 1, el primer coet llançador suborbital espanyol, que constitueix un símbol de la potència d’aquesta indústria a la Comunitat Valenciana.

Les credencials “són unitat, esforç i talent, la recepta que ha fet gran Elx, amb indústries que innoven, generen ocupació i prestigien a nivell internacional”, ha afegit Puig, que has afegit que la candidatura reflecteix una “Nova Frontera” per la Comunitat Valenciana i per a la capital del Baix Vinalopó, que “mereix ser referència espacial”.

Avantguarda tecnològica

La consellera d’Innovació ha assenyalat, per part seva, que la candidatura és “una aposta que posiciona la Comunitat a l’avantguarda tecnològica”, perquè l’Elx “compta amb un teixit emprenedor dinàmic, moltes iniciatives investigadores i un talent jove que ha col·locat a la ciutat a l’òrbita de les destinacions amb més projecció en aeronàutica”.

“Donem suport a aquesta candidatura sense fissures, perquè posar-nos a la carrera per acollir aquí la seu de l’Agència Espacial Espanyola posa en relleu la feina que portem fent des del Consell per transformar el nostre teixit productiu”.

Pilars “sòlids i consistents”

Per la seva banda, l’alcalde d’Elx ha recordat els pilars sòlids i consistents sobre els quals s’assenta la candidatura il·licitana, amb una seu de 3.000 metres quadrats a Elx Campus Tecnològic; un entorn industrial amb firmes representatives del sector aeroespacial; un aeroport proper amb més de cent connexions internacionals i dues estacions de ferrocarril d’alta velocitat a 15 minuts, a més d’un ecosistema educatiu important, i el dinamisme del Parc Empresarial.

Carlos González ha destacat, com una altra de les cartes de la candidatura, l’existència de firmes innovadores del sector espacial que desenvolupen la seva activitat des d’Elx, entre les quals s’inclouen, a més de PLD Space, NAX Solutions, COMET Enginyeria, Orbital EOS, Arkadia Space, fentISS, La Siesta Technologies, DAS Photonics o EMXYS.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: