Ximo Puig destaca el lideratge de la Comunitat Valenciana en innovació i considera la R+D+i “una prioritat pública”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el lideratge de la Comunitat Valenciana en matèria dʻinnovació, i s`ha referit a lʻaposta del Consell per la R+D+i com una “prioritat pública”.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció a la cerimònia d’incorporació de les persones guardonades amb els Premis Jaume I del 2021 a l’Alt Consell Consultiu en R+D+i de la Comunitat Valenciana, un acte que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat i en què també s’ha retut homenatge al professor Santiago Grisolía.

El cap del Consell ha valorat que la Comissió Europea hagi reconegut la Comunitat Valenciana com l’autonomia espanyola que més ha millorat en innovació des del 2014. Així mateix, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia que més desenvolupament ha experimentat en R+D +i des del 2017, així com la segona en ocupació industrial, amb un 14% més en 7 anys. A aquest darrer aspecte s’ha referit Ximo Puig assegurant que la R+D+i “està al cor de la reindustrialització impulsada pel Consell” i ha indicat que l’arribada de Volkswagen a Sagunt també potenciarà aquest indicador.

Atracció de talent investigador

D’altra banda, ha considerat prioritari disposar d’estímuls per atraure talent investigador, i ha assenyalat que ja s’han incorporat 415 científics a centres valencians en els darrers anys a través dels programes GenT i Investigo.

Així mateix, s’ha referit al reconeixement de les persones científiques a través dels Premis Jaume I, o dels recentment creats Premis de la Ciència Valenciana Santiago Grisolía.

Durant la intervenció, també ha assenyalat les candidatures d’Alacant i Elx per convertir-se en seu de l’Agència Espanyola de la Supervisió d’Intel·ligència Artificial i de l’Agència Espacial Espanyola, respectivament, com a dos objectius del Consell en matèria de desenvolupament.

En el transcurs de l’acte, el president ha tingut paraules de record per al professor Santiago Grisolía i ha assegurat que el millor homenatge que se li pot rendir és invertir en R+D+i, i que “la ciència filtri tota la societat” .

Finalment, ha donat la benvinguda a Nuria Oliver ia Antonio Cabrales que passen a formar part de l’Alt Consell Consultiu en R+D+i en qualitat de Premis Rei Jaume I 2021, i ha qualificat de “clau” la seva contribució a traslladar el coneixement científic al teixit productiu, àmbit en què la Comunitat Valenciana “atresora una gran capacitat”, ha manifestat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: