Ximo Puig demana reforçar la unitat social i política en la lluita contra la violència masclista

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat reforçar la unitat de tota la ciutadania, i especialment dels que representen la voluntat popular, “en la lluita contra el terrorisme masclista”, un fenomen que, malgrat els esforços realitzats, “ continua sent, sens dubte, el principal problema que té aquesta societat”.

La vigília de la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el president ha fet aquesta crida durant la seva intervenció a la sessió de control de les Corts, on ha mostrat la “solidaritat” de tot el Consell amb la ministra d’Igualtat, Irene Montero, davant el comportament “incívic” de Vox manifestat aquest dimecres al Congrés.

El responsable del Consell ha assenyalat que la violència contra les dones “comença quan la paraula insulta, amenaça i degrada” i ha lamentat que aquest tipus d’actuacions es produeixin precisament a la seu de la sobirania popular.

Pel president, “enfortir la unitat és el primer pas, sens dubte”, per avançar en les polítiques públiques per eradicar la violència de gènere. En aquest sentit, Puig ha destacat que la Generalitat ha treballat en aquesta direcció “des del minut zero”, amb eines com el Pacte Valencià contra la Violència Masclista i de Gènere, que ha fet cinc anys i que ara vol “reforçar i ampliar” .

El president ha subratllat en aquest sentit que el Consell continuarà desenvolupant actuacions pioneres a Espanya en la lluita de la violència masclista, i s’ha referit a mesures ja aconseguides com l’equiparació de les ajudes a les víctimes de la violència de gènere amb les víctimes del terrorisme o la posada en marxa de “la xarxa d’oficines d’assistència més gran a les víctimes del delicte d’Espanya, que atén en un 70 % dones que pateixen la violència masclista”.

Es tracta, com ha dit, d‟una xarxa que es complementa amb les oficines especialitzades en denúncies de violència de València i Castelló de la Plana, a les quals s‟ha afegit ara la nova d‟Alacant.

A més, també s’ha referit a la creació d’unitats de valoració forense integral, úniques a Espanya, adossades a cadascun dels 16 jutjats de violència de gènere, a la incorporació d’equips psicosocials comarcals oa les accions de formació específica sobre violència de gènere funcionariat dels jutjats, així com tot el personal de les oficines d’assistència a les víctimes del delicte ia les policies locals.

Ximo Puig també s’ha referit, entre d’altres, a les mesures que inclouen tasques de sensibilització, prevenció, educació i detecció de les violències masclistes oa la intervenció professional, l’acompanyament i la recuperació psicosocial de les dones supervivents i dels fills i filles.

Reforma del Codi Penal

Sobre la reforma del Codi Penal, el cap de l’Executiu autonòmic ha remarcat a més que “hi ha una aportació valenciana molt important i és que s’ha inclòs, per primera vegada, que es castigui com a delicte el fet que els assassins o qualsevol persona amagui la localització del cadàver de la víctima als familiars”.

Aquest fet “passarà a estar tipificat com un delicte contra la integritat moral de les famílies”, i és “és un acte de dignitat i de decència” que es produeix per la lluita de Marisol, la mare de Marta Calvo, a qui la Generalitat ha donat suport a les seves reivindicacions, ha recordat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: