Ximo Puig demana protegir el mercat laboral davant la inflació per garantir “més drets, més seguretat i un pacte de rendes” des del diàleg social

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que constitueix una “prioritat” protegir el mercat laboral davant de la inflació per garantir “més drets, més seguretat i un pacte de rendes” des del diàleg social.

Ximo Puig ha participat a la clausura del congrés ‘Les noves directrius de l’OIT sobre els principis generals de la inspecció de treball i el futur del treball’, un acte al qual també ha assistit la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

El responsable del Consell ha assenyalat que la via per avançar cap a una “societat de respecte” s’assenta sobre “una base simple: més feina i de més qualitat”, per la qual cosa “en cap cas no es poden separar” els “rails” de la qualitat i la quantitat.

Puig ha assenyalat en aquest sentit que la Comunitat Valenciana ha aconseguit un “màxim històric” d’ocupació, amb 2.055.000 persones treballant, i això malgrat la pandèmia i la guerra d’Ucraïna.

Es tracta d’un cicle expansiu que ha coincidit a més amb “una qualitat més gran del treball”. De fet, ha afegit, “a partir de la pujada del salari mínim a 1.000 euros, s’han creat 70.000 llocs de treball, i, gràcies a la reforma laboral, 650.000 valencians han signat un contracte indefinit el 2022”.

Són “xifres sense precedents” que reflecteixen que, “tot i algunes profecies”, la regulació laboral “ni destrueix ocupació ni frena l’economia”. Al contrari, “ha aportat eficiència, seguretat i fortalesa empresarial, i aquesta és una lliçó de futur”, ha argumentat.

Puig ha assenyalat que “ara la prioritat és reduir els efectes de la inflació” protegint el mercat de treball, i fer-ho “sempre” des del diàleg social, atès que és allò que “fa perdurables els canvis”. “Sense acords, tot és fràgil” i “amb pactes, tot resisteix més”. En suma, “invertir en diàleg social és sinònim de drets, oportunitats i estabilitat”, ha afegit.

Reforçar la Inspecció

El president també s’ha referit a la importància de reforçar la Inspecció de Treball per evitar l’economia submergida, garantir el compliment de la normativa d’igualtat o reduir els problemes psicosocials originats per les “noves formes de precarietat” lligades a allò digital.

“El treball decent no pot esperar que baixi la inflació o desapareguin la inestabilitat, i aquí és fonamental la funció de la Inspecció”, ha dit Puig, que també ha subratllat la importància d'”aportar els recursos humans necessaris”, normes “justes ” com la ‘llei Rider’ per a l’ocupació en plataformes digitals, i el “compromís ferm” del Govern amb els convenis de l’OIT”, “com ha demostrat aquest any amb el treball a la llar i l’assetjament”.

“És hora de canviar el xip i acceptar que la prosperitat o és repartida o no és prosperitat”, ha dit Puig, per afegir que “aquesta és la llista Forbes que més interessa a aquest país: la de la cohesió”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: