Ximo Puig demana escoltar la veu de Miguel Hernández per superar la crisi perquè “no hi haurà societat sense cohesió social” ni “projecte col·lectiu sense igualtat”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat escoltar la veu de Miguel Hernández i la “reivindicació de justícia social” del seu llegat poètic perquè, com ha assegurat, després de la pandèmia, “no hi haurà societat sense cohesió social” ni “projecte col·lectiu sense igualtat “.

Ximo Puig ha participat al costat de el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Uribes, en l’acte celebrat aquest divendres a la Delegació de Govern en la Comunitat Valenciana per a commemorar el 110 aniversari del naixement de l’poeta oriolà.

El president ha saludat durant la seva intervenció que l’aeroport d’Alacant-Elx, “la porta més gran d’entrada a la Comunitat Valenciana”, passi a dir aeroport Miguel Hernández, una decisió que s’ha donat a conèixer en aquest acte, a través d’ un missatge gravat remès pel ministre de Transports, José Luis Ábalos.

El màxim responsable de la Generalitat ha subratllat la vigència de l’obra de Miguel Hernández, que “traspua compromís amb els altres, lleialtat a l’amor i l’amistat i una profunda consciència social”. “Aquesta reivindicació de justícia social és la que perseguim. Per això estem aquí”, ha indicat.

“Per aquesta raó és l’hora d’aprofundir en aquest estat de benestar que protegeix amb més serveis públics, amb ERTE i ajudes als sectors més colpejats, amb un ingrés mínim vital que fa de passarel·la al que tothom vol i necessita: una feina “, ha continuat.

“Es va esgotar l’individualisme. S’han acabat els amos”, ha dit el president després de citar el poeta: “Els anys d’abundància, la sacietat, la atipament eren només d’aquells que es deien amos.

Perquè vingui el pa just a la dentadura de la fam dels pobres, aquí estic, aquí estem “.

El president també ha recordat a Miguel Hernández per afirmar que ni l’odi, ni el fanatisme té cabuda a la “casa comuna” de la societat. És “una bona notícia que l’extremisme vagi quedant en el lloc on sempre va haver d’estar: aïllat”, perquè “res de bo s’ha construït mai a la contra, amb el ‘no’ per sobre de tot. Davant la rancúnia, amor” .

“Si volem sentir la veu de Miguel, i que ens inspiri per aquest difícil moment, res millor que els seus dos últims versos, aquest testament poètic que va escriure a la presó d’Alacant el 28 de març de 1942 sota el títol ‘Eterna ombra’. Va dir Miquel, en les seves últimes paraules: ‘Però hi ha un raig de sol a la lluita que sempre deixa l’ombra vençuda’. Pensem en aquest raig de llum. Seguim a Miguel. I disipemos tota ombra “, ha demanat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: