Ximo Puig defensa una comunicació política veraç, moderada i “apartada del catastrofisme” que contribueixi a generar una societat “més justa, lliure i avançada”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat una comunicació política veraç, moderada i “apartada del catastrofisme” que contribueixi a generar una societat “més justa, lliure i avançada”.

Així ho ha manifestat durant l’acte d’obertura del VI Congrés Internacional de Comunicació Política, on ha assegurat que la comunicació té “una responsabilitat enorme amb la societat” i ha lamentat “la profunda crisi de la veritat i dels fets a què assistim actualment”.

El cap del Consell ha assenyalat que en política i comunicació “no tot s’hi val” i ha destacat la necessitat de “fugir de generalitzacions, simplismes i maniqueismes”.

En aquest sentit, ha apostat per una comunicació política que propiciï el contacte amb la realitat, que eviti “trinxeres” i s’allunyi del “catastrofisme permanent” i ha reconegut la feina dels professionals que “resisteixen davant aquestes dinàmiques i harmonitzen les legítimes estratègies amb l´ètica responsable”.

El president ha traslladat el seu optimisme per aconseguir superar aquests desafiaments amb accions com el congrés internacional que se celebra a València, on s’han abordat temes relacionats amb comunicació autonòmica, el parlamentarisme, les campanyes de contrast i el màrqueting de guerrilla i noves tendències a la comunicació política.

Per acabar, ha mostrat la seva esperança que les jornades “permetin avançar en nous i vells desafiaments perquè és l’hora de la veritat per a la política i per a la comunicació política, que necessita els millors professionals”, ha conclòs el president.

L´Associació de Comunicació Política

L’Associació de Comunicació Política (ACOP), fundada el 2008, és una associació multidisciplinar i independent que compta amb més de 500 socis i sòcies, entre les quals hi ha persones investigadores, docents i professionals de la comunicació política de tot el món i principalment d’Espanya , Europa i Iberoamèrica.

Té com a objectiu contribuir a propiciar els estàndards de qualitat en la recerca, la docència i la pràctica en l’àmbit de la comunicació política i vetllar per la qualitat dels sistemes d’avaluació de la recerca, la docència i la pràctica professional de la comunicació política, entre d’altres.

La Generalitat i l’ACOP tenen objectius i interessos comuns en l’àmbit de la comunicació política, per això col·laboren en la coorganització d’aquest congrés, atesa la importància creixent de la comunicació política en els processos polítics de les societats avançades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: