Ximo Puig avança un impuls a l’eficiència energètica al sector turístic amb la inversió de 13,8 milions d’euros procedents de fons europeus

La Generalitat destinarà 13,8 milions d’euros a impulsar l’eficiència energètica i la implantació d’economia circular a les empreses del sector turístic gràcies a una nova línia d’inversió adjudicada a l’Administració valenciana des del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, que ja suma recursos per a la Comunitat que arriben als 1.100 milions d’euros.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió de seguiment de la captació i aplicació dels fons del Next Generation EU a la Comunitat Valenciana. A la trobada de treball hi ha participat el secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer; el responsable de l’Oficina Valenciana per a la Recuperació i el director general de Coordinació de l’Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos, i la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer.

“Aquesta inversió de gairebé 14 milions d’euros a les empreses del sector turístic permetrà introduir criteris de millora energètica, essencials en un context com l’actual, en què els preus de l’energia estan colpejant la competitivitat de les empreses”, ha assenyalat responsable del Consell després de la trobada. Per això, d’acord amb el Pla Reactiva, “accelerarem l’aplicació d’aquests fons perquè arribin com més aviat millor a les empreses del sector”, ha afegit.

Puig ha recordat, a més, que aquesta quantitat se suma als gairebé 50 milions que ja estan adjudicats a la Comunitat Valenciana per als plans de sostenibilitat turística municipals.

El president ha informat que, després de la represa de les conferències sectorials amb la posada en marxa del nou pressupost de l’Estat del 2022, s’ha reprès el repartiment de fons a les comunitats autònomes per a programes concrets. Des de començament d’any són cinc les sectorials que ja han adjudicat nous fons.

Als esmentats 13,8 milions d’euros per a turisme, la sectorial de Justícia ha adjudicat a la Comunitat Valenciana 11,14 milions per a la digitalització de l’administració judicial, mentre que la sectorial de Ciència ha realitzat tres noves adjudicacions a la Comunitat Valenciana per reforçar les capacitats dinnovació en agroalimentació (5,8 milions), astrofísica i física daltes energies (5,3 milions) i materials avançats (6 milions).

En total, es tracta de 42,18 milions d’euros que se sumen als 1.056,18 milions que es van adjudicar a l’exercici de 2021. Al llarg dels propers mesos continuaran celebrant-se noves conferències sectorials.

Projectes estratègics

A la reunió també s’ha abordat la situació dels diferents Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (Perte) que ja estan aprovats pel Govern. El president ha destacat la importància del Perte del vehicle elèctric, la convocatòria del qual ja està oberta i que és el que permetrà la instal·lació de la gigafactoria de bateries a Sagunt per part de Volkswagen.

A més, el president ha assenyalat que la Generalitat treballa amb diferents consorcis d’empreses per optar a la resta de Perte que ja estan aprovats i la convocatòria dels quals s’anirà obrint progressivament.

Alguns dels projectes que ja són públics i que optaran als respectius Perte sectorials amb el suport de la Generalitat són el projecte de bateries de liderat per Power Electronics, el pla de descarbonització de la indústria ceràmica encapçalat per BP i el sector ceràmic o la digitalització del camp de la mà de la Digitalitzadora Agrària, impulsada per Insomina i amb el suport de nombroses empreses del sector. A més, l’Institut de Biomecànica de València optarà al Pert de Salut, mentre que PLD Space, o el consorci entre la Universitat Politècnica de València i l’Aeroport de Castelló, treballen en projectes vinculats a xarxes de satèl·lits

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: