Ximo Puig avança que la facultat de Ciències de la Salut de l’UJI estarà plenament operativa el curs 2022-23

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I estarà plenament operativa el proper curs 2022-23.

Així ho ha manifestat durant la visita a les obres de la segona fase de centre universitari que suposaran una inversió de 10,2 milions d’euros i que permetran completar els cinc mòduls que configuren les seves instal·lacions. A l’acte també ha assistit la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Durant la seva intervenció, el president ha destacat les característiques bioclimàtiques i d’eficiència energètica de l’edifici, així com la seva digitalització, el que permetrà atendre les noves necessitats formatives. Així mateix, s’ha referit a el personal humà amb què compta aquesta facultat que, segons ha assegurat, “completa el millor escenari perquè es pugui produir ciència i investigació”.

El president ha explicat que la crisi sanitària i social produïda pel coronavirus ha posat de manifest la necessitat de disposar d ‘ “un sistema de salut públic potent”, així com de mantenir una “permanent investigació”, perquè, segons ha dit, “és l’única manera de garantir la seguretat de la ciutadania “.

Per això, ha incidit en la necessitat d’invertir en investigació, però també en la formació dels professionals que han de fer front en primera línia a crisis com la provocada per la COVID-19.

Rendiment en l’àmbit de la investigació

En aquest sentit, el president ha felicitat l’UJI pel seu rendiment en l’àmbit de la investigació, la qual cosa li ha suposat situar-se un any més entre les millors institucions d’educació superior de l’món, segons l’edició de 2021 de l’Center for World University rànquing (CWUR), recentment publicada.

Puig ha assegurat que l’UJI “és una petita universitat entre les millors de l’món” i això és fruit del “treball i la dedicació dels seus professionals”, el que permet que cada any continuï avançant en els rànquings d’institucions d’ensenyament superior i recerca .

En concret, cal destacar que la universitat pública de Castelló ocupa el lloc 888 d’entre les prop de 20.000 institucions que conformen la classificació, i el lloc 31 d’entre les universitats d’àmbit nacional.

Fase 2 de la Facultat de Ciències de la Salut

La Facultat de Ciències de la Salut (FCS) de l’UJI és un edifici que consta de cinc mòduls amb una superfície total de 22.100 metres quadrats. Els tres primers mòduls, corresponents a la fase 1, i van ser executats entre 2013 i 2018, i alberguen gran part de l’activitat docent i investigadora, a més de la d’administració i serveis.

Pel que fa a la fase 2, les obres han començat durant aquest mes d’abril, tindrà un termini d’execució de 14 mesos i permetrà l’adequació interior dels dos últims mòduls de les instal·lacions de Ciències de la Salut, que es destinaran a aules docents, despatx i laboratoris. Cal destacar que l’estructura d’aquests dos mòduls, les façanes, així com les cobertes ja han estat executades.

Tots els edificis s’han dissenyat d’acord amb normes mediambientals que busquen la major eficiència energètica, amb un estalvi important en la producció de calor a l’hivern i fred a l’estiu, havent obtingut la certificació de quatre fulles verdes de Green Building Council d’Espanya, la segona més exigent.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: