Ximo Puig avança l’obertura d’una “nova etapa d’obertura progressiva” a partir de dilluns que ve amb la vacunació de el 90% de la població

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat l’obertura d’una “nova etapa d’obertura progressiva” a partir de dilluns, ja que en els pròxims dies s’haurà aconseguit la vacunació de el 90% de la població amb pauta completa.

Així ho ha manifestat durant la clausura de la reunió conjunta de l’Comitè Executiu i la Junta Directiva de la Confederació Empresarial Valenciana en què ha participat al costat de el president de CEV, Salvador Navarro.

El president ha valorat la cohesió de la societat valenciana i la coresponsabilitat dels ciutadans que ha contribuït a que la Comunitat Valenciana se situï com una de les regions amb major índex de vacunació de l’món.

A més, ha assenyalat que actualment la incidència acumulada se situa al voltant de 50 contagis per cada 100.000 habitants, i que la xifra de persones hospitalitzades se situa per sota de 200. Amb aquestes dades, el president ha mostrat la seva esperança d’arribar a el 9 d’octubre amb la “màxima normalitat possible”.

Sobre la flexibilització de les mesures per frenar la pandèmia a partir de la propera setmana, el president ha indicat que es modificaran horaris d’obertura, aforaments, i s’obrirà un diàleg amb els sectors afectats per intentar que “la normalització sigui el més efectiva “. Així mateix, s’ha referit a l’ús de l’certificat de vacunació per accedir a determinats espais, sobre el qual ha dit “donarà seguretat als ciutadans” i “garantirà drets”.

diàleg social

Durant la seva intervenció, el president ha destacat la pandèmia ha permès testar el valor de l’diàleg social a la Comunitat Valenciana i el suport dels empresaris valencians, i per això ha agraït la interlocució de CEV.

Així mateix ha advocat per mantenir aliances polítiques i empresarials, posant com a exemple les negociacions sobre el nou model de finançament que ha mantingut aquesta mateixa setmana amb Andalusia, o la reunió entre patronals de la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya i Balears que se celebrarà el proper mes d’octubre.

Referent a això Puig ha explicat que la voluntat no és fer “frontisme” entre territoris sinó defensar l’interès general dels valencians i dels andalusos, i acabar amb l’statu quo per articular “una altra manera de veure Espanya” i evitar situacions de privilegi .

recuperació econòmica

Per al cap de el Consell la col·laboració social i empresarial ha possibilitat generar l’estabilitat que permet establir les bases de la recuperació, i com a mostra d’això s’ha referit a les previsions econòmiques que preveuen un creixement de l’economia valenciana de l’6,7% en 2021 i de més d’un 7% el 2022.

En aquest sentit ha assegurat que l’activitat econòmica “s’ha despertat” i s’està adaptant a el nou escenari, en què ha destacat les exportacions i el turisme com “dos sectors fonamentals per a la recuperació”.

Fons europeus i ajust de l’mercat laboral

Durant la seva intervenció, el president s’ha referit a la necessitat d’ajustar el mercat laboral i apostar per la Formació Professional dual vinculada a l’empresa per poder trencar les actuals bretxes existents entre oferta i demanda de treball.

En concret, ha destacat que actualment hi ha 400.000 persones que no tenen ocupació a la Comunitat Valenciana, però també hi ha “grans bosses d’ocupació que no es cobreixen” en sectors com el turisme o la indústria. Per això, s’ha mostrat partidari de “buscar una fórmula que permeti solucionar el desajust”.

Finalment, ha incidit en l’oportunitat que suposaran els fons europeus per a “sortir de la situació conjuntural” i accelerar la digitalització i la transició energètica “, i ha animat a l’empresariat a aprofitar l’impuls que suposaran aquests recursos.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: