Ximo Puig assenyala que la inversió de la Generalitat en infraestructures sanitàries de la ciutat d’Alacant és de més de 50 milions d’euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la inversió de la Generalitat en infraestructures sanitàries de la ciutat d’Alacant puja a més de 50 milions d’euros, cosa que permetrà dur a terme una “millora substancial” de l’atenció sanitària a aquesta ciutat.

D’aquesta manera s’ha pronunciat durant la visita a les obres de construcció del nou edifici d’urgències de l’Hospital General Universitari doctor Balmis d’Alacant, on ha estat acompanyat pel conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez.

El cap del Consell ha explicat que la Conselleria de Sanitat està realitzant o té previst fer actuacions de millora als dos centres hospitalaris de la ciutat, l’Hospital General Doctor Balmis i l’Hospital Sant Joan, així com la construcció dels centres de salut CS Garbinet, el CS Pau II, i el CS Condomina.

A més, ha subratllat l’esforç inversor en matèria de dotació d’equipaments tecnològics per a aquests centres sanitaris, que ha quantificat en 12 milions d’euros, cosa que contribuirà a millorar la capacitat d’abordar malalties greus.

Durant la intervenció, Ximo Puig ha assegurat que la Comunitat Valenciana disposa d’una sanitat pública “d’enorme qualitat” que ha atribuït a la feina dels “professionals de la sanitat”, i ha mostrat el seu compromís de continuar “millorant l’assistència en atenció primària i especialitzada”, així com reduir les llistes d’espera.

En aquest sentit, ha recordat que, des de principis d’any, les persones que requereixin una intervenció quirúrgica per a la qual hi hagi una demora superior als 60 dies, poden recórrer a un centre concertat.

Nou edifici d’urgències de l’Hospital General

Després de la visita a les obres del nou edifici d’urgències de l’Hospital General Universitari Doctor Balmis, el president ha explicat que han suposat una inversió de 7 milions d’euros, finalitzaran els propers mesos i permetran duplicar la superfície per a l’atenció de les urgències generals i pediàtriques daquest hospital.

Així mateix, ha agraït l’esforç organitzatiu realitzat per la direcció i el personal de l’hospital per compatibilitzar l’atenció directa a pacients i, alhora, que es duguin a terme les obres, que permetran humanitzar el servei d’urgències que atén diàriament a una mitjana de 500 persones.

Finalment, ha assenyalat que les noves instal·lacions oferiran una major privadesa als i les pacients, disposaran d’espais més lluminosos i, per tant, contribuiran a millorar la qualitat assistencial a la població que requereix atenció sanitària urgent, així com de les àrees de treball dels i les professionals sanitaris.

Increment d’espais i millora de la qualitat assistencial

En concret, el nou edifici permet duplicar l’espai destinat a urgències de l’Hospital General, ja que passarà d’una superfície de 3.000 metres quadrats a disposar de 6.252 metres quadrats, dividits en tres plantes i un soterrani, que a més d’albergar les urgències generals, amb capacitat per a 64 llits, disposaran d’una àrea d’Observació i una unitat de curta estada amb 25 llits.

Així mateix, es comptarà amb una àrea dotada amb 15 butaques medicalitzades i monitoritzades, davant de les dues actuals, i es crea una sala especial d’aïllament per a pacients amb malalties infeccioses, habilitada amb 3 boxes. La Sala de Crítics estarà dotada d’alta tecnologia, les sales de Radiodiagnòstic comptaran amb un TAC i dos ecògrafs i hi haurà tres sales de Radiologia convencional, cosa que permetrà agilitzar l’assistència.

Després de la seva obertura, començarà la fase següent de les obres per remodelar les instal·lacions actuals del servei d’urgències.

Pla d’inversió en equips d’alta tecnologia

Cal destacar que la Conselleria de Sanitat Universal ha adjudicat equipament per als dos hospitals que presten servei a la ciutat d’Alacant per valor d’11,6 milions d’euros, dels quals més de 6,1 milions són per a l’Hospital General Doctor Balmis, i 5,4 milions d’euros més per a l’Hospital Sant Joan.

Es tracta d’equipament adquirit a través del Pla d’Inversions en Equips d’Alta Tecnologia (Inveat), entre els quals cal destacar angiògrafs, equips de ressonància magnètica, de tomografia axial computeritzada, així com d’hemodinàmica i acceleradors lineals de partícules.

Nous centres de salut

Pel que fa a noves instal·lacions sanitàries, la Generalitat duu a terme actualment la construcció de tres centres de salut a la ciutat d’Alacant, amb una inversió total de 16,5 milions d’euros, i la reforma del Centre Sanitari Integrat del carrer Girona de la ciutat, amb un pressupost de 10 milions d?euros, que començarà aquest mes de febrer.

Els centres de nova construcció són el CS Garbinet, el CS Pau II i el CS Condomina. En concret, les obres del centre Garbinet, amb un pressupost de licitació de 7 milions d’euros, començaran el proper mes i tenen un termini d’execució de 18 mesos. El nou edifici comptarà amb una superfície de 2.900 metres quadrats distribuïts en planta baixa i tres plantes en alçada i un aparcament amb capacitat per a 29 places.

Pel que fa al Centre de Salut Pau II, compta amb un pressupost de 6,5 milions d’euros i la licitació està prevista per al mes de març. Aquest centre podrà atendre unes 25.000 persones i comptarà amb espais de treball per a unitats de suport dAtenció Primària i Universitats Departamentals com són el Centre de Salut Sexual i Reproductiva, Salut Mental, Centre de Dia de Salut Mental, Unitat de Conductes Addictives i Punt d’Atenció Continuada que atendrà els habitants dels Centres de Salut de Sant Blai, Los Angeles i PAU II.

A més, les obres de construcció del nou Centre de Salut Condomina es licitaran abans d’estiu i tindran un pressupost de tres milions d’euros. Aquest centre atendrà més de 18.000 persones i inclourà a la cartera de serveis Medicina de Família, pediatria, Cirurgia Menor Ambulatòria, serveis d’atenció a la dona, així com rehabilitació i odontopeditaria, entre d’altres.

Obres projectades a l’Hospital de Sant Joan

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat ha projectat la construcció del nou edifici d’Institut de Recerca Sanitària i Biomèdica (Isabial), amb un pressupost de 9 milions d’euros, així com l’ampliació i la reforma del servei d’Urgències, la construcció de l´Hospital de Dia i del servei d´Oncologia de l´Hospital de Sant Joan, amb una inversió de 4 milions d´euros

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: