Ximo Puig anuncia una reunió amb representants del sector del marbre per dissenyar un pla conjunt que doni estabilitat a la empreses

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, durant el primer trimestre de l’any 2018, tindrà lloc una reunió entre tots els representants del sector del marbre per definir un pla que permeti establir un marc d’estabilitat per a les empreses d’aquesta indústria .

“En aquest primer trimestre de l’any tindrem una reunió conjunta per garantir un marc d’estabilitat, de referència i d’estratègia comuna que permeti donar certesa i seguretat a les empreses perquè tinguin la possibilitat de de planificar adequadament el seu futur”, ha indicat.

En aquesta trobada hi participaran diferents departaments de la Generalitat, així com l’autoritat portuària, les universitats i les empreses i organitzacions vinculades a aquest sector. “El futur del marbre passa per garantir la convivència entre la sostenibilitat, el medi ambient i la indústria de desenvolupament logístic. Aquest és el camí”, ha explicat.
A més, Puig ha anunciat la creació d’una Càtedra del Mármol, que tindrà com a objectiu “impregnar d’aquesta cultura del marbre a tota la Comunitat Valenciana”, així com visibilitzar la importància i la singularitat d’aquest sector a tot el territori.

El cap del Consell s’ha expressat en aquests termes durant la celebració del 40 aniversari de Marbre d’Alacant, on ha reiterat el compromís de la Generalitat amb la reindustrialització de la Comunitat Valenciana i amb aquest sector.

Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana és la primera exportadora de pedra natural d’Espanya, un dels quatre països del món més importants en extracció de marbre, i ha agraït a l’Associació Marbre d’Alacant tot l’esforç realitzat per aconseguir aquests resultats.

“Per a nosaltres el sector del marbre és clau”, ha afirmat Puig, que ha destacat l’important paper que representa per al desenvolupament de l’economia de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el president ha reivindicat més suport per a impulsar la reindustrialització a través d’un nou finançament autonòmic justa que permeti a la Comunitat avançar en política industrial.

Així mateix, ha insistit en el “bon moment” pel qual està passant la Comunitat Valenciana derivat de l’estabilitat, del diàleg social i de l’honradesa que garanteix la Generalitat Valenciana, cosa que afavoreix la col·laboració amb el sector privat.

Reindustrialització i innovació

El president també ha parlat de la innovació tecnològica com una de les apostes del Consell per al desenvolupament del teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

“Hem d’utilitzar les noves tecnologies per ser més productius i tenir millors salaris, millor qualitat de vida i major capacitat de ser competitius. La productivitat és la gran clau de l’economia”, ha indicat.

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: