Ximo Puig anuncia una partida de 6,5 milions d’euros el 2022 per reduir la bretxa salarial a l’Administració valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell destinarà un partida de 6,5 milions d’euros el 2022 a reduir les diferències salarials que hi ha en alguns llocs de l’administració valenciana que estan “feminitzats” i que perceben menor remuneració .

Així ho ha manifestat durant la sessió de control de les Corts, celebrada aquest dijous coincidint amb el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que ha començat amb un minut de silenci per totes les víctimes de la violència exercida contra les dones.

El president ha iniciat la seva intervenció expressant “el rebuig del Consell al terrorisme masclista” a qui ha qualificat com a “pandèmia destructiva” i ha fet una crida a reaccionar “amb contundència” davant del “dolor, impotència, patiment, solitud” que pateixen milers de dones valencianes.

Respecte de la mesura per acabar amb la bretxa salarial, Ximo Puig ha destacat que respon a l’acord de legislatura aconseguit amb els sindicats a la Mesa General de Negociació i que es durà a terme durant els tres propers anys “fins a aconseguir la seva eliminació”.

En aquest sentit, el president també ha recordat que sʻestà treballant en lʻavantprojecte de la Llei Valenciana dʻIgualtat, que se centrarà en la igualtat en lʻàmbit laboral i en la lluita contra la bretxa salarial, i ha assenyalat que, entre altres actuacions , es continuarà impulsant els plans d’igualtat també a les empreses i Labora posarà en marxa per primera vegada el programa Avalem Dones que destinarà 40 milions d’euros per beneficiar 32.600 dones.

Estratègia Infància i Adolescència

Durant la intervenció, el president també ha avançat que el Ple del Consell d’aquest divendres aprovarà l’Estratègia valenciana d’infància i adolescència 2022-2026, com a instrument per al disseny, planificació, aplicació, desenvolupament, seguiment i avaluació de les polítiques de la Generalitat per fer efectius els drets de la infància i de l’adolescència.

El disseny, el desenvolupament i l’avaluació de l’Estratègia valenciana d’infància i adolescència s’ha realitzat, tal com preveu l’article 5 de la Llei 26/2018, de la Generalitat, de Drets i Garanties de la Infància i l’Adolescència, des de la inclusió activa i la coresponsabilitat dels agents implicats, directament o indirectament, en la promoció, defensa o restitució dels drets de la infància i l’adolescència i amb la participació de nens, nenes i adolescents.

Pacte Valencià contra la Violència

En el transcurs de la sessió, el cap del Consell s’ha referit al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que ha complert quatre anys i que suposa un gran acord de la societat valenciana per combatre el terrorisme masclista i garantir-ne la igualtat i els drets de les dones.

Segons ha explicat, aquest Pacte tenia previst destinar 60 milions en cinc anys i fruit del compromís del Govern valencià ja s’han superat actualment els 108 milions, és a dir, un 81% més del compromès.

28,3 milions per a la lluita contra la violència el 2022

A més, el president ha destacat que el 2022 es destinarà un total de 28,3 milions d’euros per al conjunt d’accions de lluita contra la violència de gènere, davant dels 7,6 destinats el 2015, fet que suposa pràcticament haver quadruplicat la quantitat destinada a aquest fi.

Aquesta inversió permetrà incorporar dos nous centres a Elx ia Vinaròs a la Xarxa de Centres Dona, que també veurà incrementat el nombre de professionals que atenen la xarxa fins als 248, fet que suposa un augment del 182% respecte del 2015.

Així mateix, ha avançat l’obertura d’un altre centre Dona Rural i d’Interior a Xàtiva, l’augment de les places a centres residencials per atendre les víctimes fins a 222.

Model propi d’assistència judicial

El cap del Consell també ha assenyalat que la Comunitat Valenciana compta en l’àmbit de la justícia amb un “model propi d’assistència que ens diferencia i que ja és el més gran i més complet d’Espanya”, que compta amb la Xarxa d’Oficines més gran Assistència a les víctimes del delicte, així com l’única Oficina de Denúncies Especialitzada en Violència de Gènere d’Espanya.

De la mateixa manera, ha reiterat que el 2022 la Comunitat Valenciana disposarà del primer jutjat especialitzat en violència de gènere amb competència en matèria penal, i ha assenyalat laugment de les ajudes directes a víctimes de violència de gènere i indemnitzacions fins als 2,7 milions d’euros, davant dels 600.000 euros del 2015.

Línia 9 TRAM Alacant

Durant la sessió de control, el president també ha anunciat l’acceleració de la modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant, que uneix Benidorm amb Dénia, assegurant que el 2022 tornarà a estar en funcionament tot el trajecte amb tramvia “que permetrà millorar la connexió entre les localitats de la Marina Alta i Baixa”.

Referent a això, ha explicat que, de manera provisional i fins que acaben les obres, es farà un transbordament a Teulada i es disposarà de tallers provisionals a Dénia.

Informació i Foto: eneralitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: