Ximo Puig anuncia una nova convocatòria del programa Bono Viaje i la pròrroga de l’ajuda per al turisme social el 2023 per mantenir l’ocupació i desestacionalitzar el sector

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat una nova convocatòria del programa Bono Viaje així com la pròrroga de l’ajuda adreçada al turisme social el 2023, per tal de mantenir la feina i donar suport a la desestacionalització del turisme.

Així ho ha manifestat a l’acte de lliurament dels Premis Turisme Comunitat Valenciana que la Generalitat concedeix anualment per reconèixer persones, entitats i institucions que hagin destacat per la seva tasca a favor del turisme.

Durant la intervenció, el president ha qualificat el turisme de “peça clau del desenvolupament present i futur de la Comunitat Valenciana” i ha mostrat el seu propòsit d’augmentar la dotació per al programa Bono Viaje, del qual ja se n’han beneficiat 260.000 valencianes i valencians. En aquest sentit, ha subratllat que aquest programa contribueix a dinamitzar el sector turístic i ofereix la possibilitat a la ciutadania de conèixer el territori de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha valorat l’acord assolit fruit del diàleg per recolzar el turisme social, i ha assegurat que les administracions públiques “no es poden mantenir al marge”, per la qual cosa ha reclamat polítiques de suport al sector i, en concret, “atendre els preus” de mercat”, en referència al programa IMSERSO.

Finalment, ha instat el sector a continuar apostant per seguir “el full de ruta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible” i impulsar la sostenibilitat, la inclusió i la innovació amb noves accions i productes.

Premiats 2022

Els Premis Turisme Comunitat han reconegut en aquesta edició la vocació pel turisme, l’aposta per la sostenibilitat i l’accessibilitat integral, així com el desenvolupament d’iniciatives de màrqueting especialitzat i singular.

En concret, el guardó a la trajectòria turística ha estat atorgat ex aequo al Congrés Universitat-Empresa de la Fundació Jaume I, pels seus 25 anys dedicats a transmetre coneixement; ia Toni Mayor Suárez, president de la patronal hotelera Hosbec. Aquesta categoria reconeix l’esforç i la dedicació al llarg dels anys en el desenvolupament d’iniciatives empresarials o de dinamització de productes turístics o destins turístics de la Comunitat Valenciana.

El Premi a la formació, investigació i innovació turística ha estat concedit a l’escola de Paco Torreblanca, International School of Pastry Arts. Aquesta modalitat reconeix projectes innovadors que comportin un increment de la competitivitat del sector turístic de la Comunitat.

El reconeixement ‘A la promoció i comunicació turística’ s’ha atorgat al Benidorm Fest 2022. Aquesta modalitat reconeix les accions o campanyes de comunicació turístiques noves, tant des de l’àmbit de l’empresa turística com les destinacions, sempre que hagin suposat una millora clara de el seu posicionament als mercats mitjançant activitats de promoció que incideixin en els seus valors diferencials i incrementin el flux turístic.

En la modalitat ‘turisme sostenible’ s’ha reconegut l’Hotel i el restaurant Mar de Fulles a Alfondeguilla, per la seva contribució significativa al creixement econòmic sostenible, la generació d’ocupació i reducció de pobresa, l’ús eficient de recursos i la protecció del medi ambient; així com el foment dels valors culturals i la diversitat del patrimoni.

A més, Ocean Republik, Watersport Center ha estat la guardonat en aquesta edició en la modalitat de ‘turisme inclusiu’, en què es reconeix l’aposta per la millora de l’accessibilitat, i per posar en marxa iniciatives que desenvolupen el Codi Ètic del Turisme Valencià amb la implantació daccions de responsabilitat social empresarial o corporativa.

Mencions especials

A més, aquesta edició de Premis Turisme Comunitat Valenciana atorga una menció especial per la seua important contribució a la promoció, comunicació i màrqueting turístic de la Comunitat a Escala a Castelló.

També s’ha atorgat una menció especial, a títol pòstum a Rafael Pallarés, director de l’Hotel Voramar de Benicàssim, per la seva trajectòria professional en què va impulsar el vessant social i ambiental a l’hoteleria.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: