Carrasco demana atendre la problemàtica de l’okupació a Castelló

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, torna a reclamar a l’equip de govern municipal que atengui la problemàtica de l’okupació a Castelló. “És un problema a l’alça davant el qual els veïns ja anuncien protestes per la inseguretat que hi ha. Els casos d’aplanament de casament es donen pràcticament a tots els districtes de la capital i els veïns estan farts, Castelló sempre ha estat una ciutat tranquil·la i així ha de ser”, explica la portaveu del PP, Begoña Carrasco

Carrasco denuncia que des de fa mesos han denunciat aquesta problemàtica que ja ha saltat als mitjans d’àmbit nacional, destacant el cas de les ‘okupacions’ al PAU Lledó, on els propietaris afectats denuncien enganxalls il·legals de llum i aigua i que estan pagant de la butxaca. “Hi ha mesures que des de l’àmbit municipal es poden adoptar, com per exemple que l’Ajuntament es negui a empadronar okupes en habitatges que no són de la seva propietat”, assenyala Carrasco.

“Avui a Comissió Informativa hem tornat a reclamar accions contra un problema d’inseguretat ciutadana que mereix un tracte prioritari segons el malestar entre els castellonencs. L’okupació no només afecta els propietaris, té conseqüències d’alteració de l’ordre públic intimidant els residents que sí que compleixen la llei”, apunta.

El Ministeri de l’Interior ha fet públic que les denúncies per ‘okupació’ s’han duplicat en els darrers tres mesos a la província, de gener a juliol s’han registrat 182 casos. I sense oblidar que la delinqüència, en general, va pujar el 2021 incrementant-se els delictes gairebé un 30% a la ciutat de Castelló i el 2022 se n’han tornat a disparar un altre 16%, sent les ‘okupacions’ il·legals d’habitatge una de les principals preocupacions dels castellonencs, segons la mateixa font ministerial.

Carrasco recorda que la setmana passada PSOE, Compromís i Podem al govern van vetar una iniciativa plenària del PP, que demanava a les administracions contundència per aturar el problema de l”okupació’ il·legal, “donada a més l’existència de màfies organitzades que operen a la ciutat, com és el cas del PAU Lledó”. “És per això que demanem a l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que alci la veu en defensa de l’interès dels castellonencs i reclami al Govern de Pedro Sánchez modificacions al Codi Penal que permetin, com planteja el PP, recuperar els habitatges a 24 hores”, insisteix.

El Partit Popular insta el Govern nacional a modificar el Codi Penal per endurir les penes i la recuperació del delicte d?usurpació de béns immobles amb penes d?entre 3 i 5 anys de presó. S’advoca, a més, pel desallotjament dels okupes en un temps màxim de 24 hores.

A Castelló s’han donat casos d’okupacions il·legals d’habitatge al carrer Dean Martí; Joaquín García Girona, Marquès de Salamanca, Carrer Borriol, el Passeig Morella i ara a Calderón de la Barca. Fins i tot s’han colat okupes en un bloc de titularitat autonòmica amb lloguers socials. “Per això, proposem mesures per actuar amb contundència contra els que no compleixen la llei, tractant de donar resposta a tots els afectats per l’okupació il·legal, perquè no sentin que estan més protegits els okupes que els propietaris”, insisteix Carrasco.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: