Ximo Puig anuncia una inversió de 104 milions d’euros per a les obres dels nous edificis de consultes externes i ingressos de l’Hospital Clínic de València

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat una inversió de 104 milions d’euros en les obres de rehabilitació de l’antiga Escola Universitària Tècnica Agrícola que albergarà les consultes externes i el nou edifici d’hospitalització de l’Hospital Clínic de València.

Així ho ha manifestat durant l’acte de presentació de el disseny final de el nou edifici d’ingressos hospitalaris, que serà licitat el proper mes de novembre, en què ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

En el transcurs de l’acte, el cap de el Consell ha destacat l’agilitat amb què s’està tramitant aquesta actuació i ha agraït la coordinació existent entre els equips tècnics que estan treballant en l’ampliació de l’complex hospitalari i el personal sanitari perquè les noves instal·lacions siguin una realitat.

Les obres dels nous dos edificis permetran incrementar l’hospital en 36.624 metres quadrats, el que suposarà un 54% més de superfície; 144 habitacions i 240 llits més; 194 noves sales de consultes i altres 26 boxes de vigilància intensiva.

Es tracta d’una reivindicació històrica de la ciutat de València i una exigència sanitària per atendre les necessitats de 345.000 habitants, ja que es tracta del segon departament de salut de la Comunitat Valenciana amb més població. A més, aquesta actuació permetrà millorar les condicions laborals dels professionals de l’complex sanitari en el qual s’atén diàriament a al voltant de 10.000 persones.

Inici de les obres de consultes externes

Les obres de l’edifici de consultes externes donaran començament aquesta mateixa setmana, han estat licitades per 38,6 milions d’euros i té un termini de 24 mesos per executar la rehabilitació, ampliació i millora de l’eficiència energètica de l’edifici.

La nova construcció albergarà 177 consultes de diferents especialitats, urgències, 84 llocs d’hospital de dia oncològic, l’hospital de dia multidisciplinari, una sala d’actes, l’aulari i els serveis d’atenció a l’pacient, sobre una superfície de 15.988 metres quadrats i 7 nivells: planta baixa, semisoterrani, soterrani i quatre plantes.

Licitació de l’edifici d’hospitalització

Pel que fa a l’edifici d’hospitalització, la licitació està prevista per al mes de novembre, es preveu una inversió de 65,5 milions d’euros i un termini d’execució de 22 mesos.

Es tracta d’una construcció de 23.700 metres quadrats, que constarà de dos soterranis, planta baixa, entreplanta per a instal·lacions, vuit nivells per a ús sanitari i administratiu, i una planta de coberta per a instal·lacions. En concret, albergarà els serveis de diagnòstic per imatge i radiologia intervencionista, la unitat de cures intensives, l’àrea de rehabilitació; així com sis plantes destinades a hospitalització amb 144 habitacions i 240 llits, i una capacitat màxima de 288 llits si cal, preparades per a pacients infecciosos o immunodeprimits. A més disposarà de 8 consultes de rehabilitació i 9 d’hemodiàlisi i diàlisi peritoneal.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: