La Universitat per a Majors de l’UJI suma més de 800 estudiants en el curs en què recupera la presencialitat dels estudis i estrena seu a l’Àgora

La Universitat per a Majors de l’UJI ha iniciat el curs 2021-2022 amb l’estrena de la nova seu a l’Àgora del campus i superant les 800 matriculacions en l’any acadèmic en què ha recuperat la presencialitat. Els estudis de grau i postgrau, així com l’activitat de les seus d’aquest curs, compten amb la participació de prop de 80 professors i professores. Aquestes dades d’estudiantat quasi dupliquen les assolides el curs passat, quan la crisi sanitària va fer que la docència es realitzara en modalitat virtual.

Coincidint amb la posada en marxa de la nova seu i l’inici de curs presencial, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i la vicerectora d’Estudis i Docència, Isabel García-Izquierdo, han compartit una trobada informal amb l’equip de la Universitat per a Majors i estudiantat. Així, hi han participat la directora acadèmica, Elsa González; el director honorari, Salvador Cabedo; la coordinadora, Pilar Escuder; Mònica Sales, Mari Paz García i José Manuel Sánchez, personal d’administració i serveis, i Enriqueta Pavón, Vicent Martínez, Rafa Sanz i Concha Pascual com a estudiantat de postgrau.

La rectora Eva Alcón ha posat la Universitat per a Majors com a referent del compromís de l’UJI amb la formació al llarg de la vida i ha destacat que es tracta d’un projecte consolidat fruit del treball fet en aquests més de 20 anys. «L’èxit de la Universitat per a Majors és l’equip de persones, des de la direcció acadèmica al personal tècnic i d’administració i, per descomptat, l’alumnat, que amb les seues propostes, suggeriments i treball han convertit la Universitat per a Majors en el que és».

La convivència, gràcies a l’activitat acadèmica, però també a les activitats culturals, socials i lúdiques, és un dels aspectes que més valora l’estudiantat i que es té en compte a l’hora de la planificació i coordinació. De fet, totes i tots els participants en aquesta trobada han coincidit que la continuïtat de la Universitat per a Majors durant la pandèmia ha permès mantenir un contacte fonamental, encara que fora virtual, entre l’estudiantat.

«L’opció més fàcil el curs passat era tancar la Universitat per a Majors, però teníem el compromís amb la gent. La suma d’esforços, del Consell de Direcció, de l’equip de la Universitat per a Majors i de l’estudiantat, va ser fonamental per a poder adaptar-nos en un curs molt complicat i la resposta demostra que aquest esforç valia la pena», ha destacat la directora acadèmica, Elsa González. A més, els quatre estudiants participants en la trobada han subratllat la millora en l’ús de tecnologies i en competències digitals que ha experimentat l’alumnat gràcies a la modalitat en línia.

En aqueix sentit, Alcón ha agraït «la capacitat de resposta i d’adaptació de la Universitat per a Majors en un context de molta dificultat, uns exemples més de la fortalesa d’un programa construït amb nombroses aportacions de moltes persones al llarg de més de 20 anys de trajectòria».

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: