Ximo Puig anuncia un programa d’incentius al turisme per potenciar la demanda a la Comunitat Valenciana durant la temporada baixa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell posarà en marxa un programa d’estímul a la demanda turística a la Comunitat Valenciana per reactivar l’activitat en el sector durant la temporada baixa.

Puig ha anunciat aquesta mesura després de la reunió telemàtica matenida amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per avaluar la situació de el sector turístic derivada de la pandèmia de COVID-19 i estudiar mesures addicionals de suport.

El president ha avançat que es busca arbitrar ajudes perquè aquells establiments que convenien amb la Generalitat puguin determinar uns preus de referència, tot això amb la finalitat de dinamitzar el sector en moments de baixa ocupació.

A més, ha concretat que el pla d’incentius contemplarà una primera etapa, que abastarà de l’1 d’octubre a l’15 de desembre, i una segona, que començarà el 7 de gener i finalitzarà a Pasqua.

El programa també donarà compliment a la iniciativa aprovada per unanimitat per les Corts la setmana passada, tal com ha precisat el president, que s’ha mostrat partidari de la col·laboració publicoprivada per sumar esforços de cara a reactivar el turisme també a la tardor i hivern d’aquest any.

El president s’ha referit a més a la rellevància de l ‘ “aval” atorgat per Alemanya a la Comunitat Valenciana com a destinació turística segur, simbolitzat en la visita d’dimarts passat de el ministre d’Afers Estrangers d’Alemanya, Heiko Maas, la primera d’un representant d’un govern europeu a Espanya després de l’aixecament de l’estat d’alarma.

Puig ha destacat en aquest sentit el “paper fonamental” de l’mercat alemany, que havia experimentat un increment de el 7% en les últimes temporades, per a la reactivació de el sector turístic de la Comunitat.

El programa d’incentius a la demanda anunciat pel president se suma a altres iniciatives ja posades en marxa, com les ajudes directes destinades a empreses i persones treballadores autònomes adherides a programes de producte de Turisme Comunitat Valenciana que compten amb el distintiu de qualitat turística SICTED o per a agències de viatge.

Aquesta última mesura ha permès a Turisme destinar 6,5 milions d’euros en ajudes directes a el sector turístic treballadors i treballadores per compte propi, pimes i festivals de música que s’han vist afectats per la COVID-19, i se sumen a altres mesures com el pla d’infraestructures per pal·liar els desperfectes causats pel temporal Glòria.

A més, també ha destacat la línia per import de 10 milions d’euros impulsada per l’Institut Valencià de Finances per ajudar amb crèdits tous a la recuperació de l’activitat de el sector turístic.

Propostes de el sector sobre limitació d’aforaments

Paral·lelament, el president ha assenyalat que es traslladaran a la Conselleria de Sanitat les propostes plantejades pel sector turístic per a modificar aspectes relacionats amb la limitació d’aforaments. Tal com ha precisat, aquestes propostes passen per reduir la distància entre taules fixada en terrasses i interior de bars i restaurants de 2 metres a 1,5 metres i per augmentar a l’75% la possibilitat d’ocupació en els locals d’oci nocturn.

El responsable de el Consell -que ha precisat que mantindrà una reunió en els propers dies amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló- ha indicat que qualsevol canvi en aquestes restriccions vindrà determinat per la decisió que adopti la Conselleria de Sanitat atenent els criteris de seguretat sanitària.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: