Ximo Puig anuncia un bo de 100 euros mensuals durant tres mesos per als autònoms afectats per la crisi energètica

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat a les Corts que el Pla Reactiva, la resposta valenciana a la crisi generada per la invasió d’Ucraïna, inclourà un bo de 100 euros mensuals durant tres mesos per als autònoms i les autònomes que es afectats per l’increment dels preus de l’energia.

Es tracta d’una iniciativa que forma part del Pla Reactiva, que es presenta aquest dijous juntament amb els agents socials al Palau de la Generalitat i del qual ja s’han avançat algunes mesures més, com l’increment de fins al 30% del bo de ajuda energètica a la Renda Valenciana d’Inclusió o la reducció del 10% de les taxes de la Generalitat.

El president ha iniciat la seva intervenció demanant la unió de tota la Cambra, “sense equidistàncies, sense eufemismes, sense excuses” contra la violència de gènere, l’última manifestació del qual, després d’una “setmana dramàtica per als valencians i valencianes”, es reflecteix a ” “l’horror més insondable” dirigit cap a una dona: l’assassinat del seu fill. “Li devem a Jordi”, el nen d’11 anys assassinat pel seu pare a Sueca, “ho devem a la seva família i ho devem a totes les dones assassinades”, ha assenyalat.

El president ha defensat, d’altra banda, la resposta donada pel Consell davant la pandèmia, que tindrà la seva continuació ara davant la crisi provocada per la guerra a Ucraïna, amb la feina d’enfortiment de l’escut social emprès des del 2015, un esforç que ha permès incrementar la inversió en sanitat, educació polítiques inclusives, ocupació i vivenda. Com a exemple, ha subratllat que la xifra de persones beneficiàries de la dependència ha augmentat de 41.0000 a 122.000 i que la renda valenciana d’inclusió ha passat de protegir 23.000 persones a fer-ho a 75.000 actualment, més de tres vegades més que amb el Govern anterior.

“Per això aprovam el Pressupost de la Generalitat més social de la història”, ha dit Puig, que ha subratllat que la ciutadania espera del seu Govern “decència, que la té, honradesa, que la té, i gestió, que la té” . “Aquesta és la nostra ruta, el nostre itinerari; no perdem ni un minut de temps en altres coses”, ha afegit.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: