Ximo Puig anuncia un acord perquè les farmàcies puguin notificar a Sanitat els casos positius de les proves d’antígens

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un acord perquè les farmàcies de la Comunitat Valenciana puguin notificar els casos positius de les proves COVID-19 presencials d’antígens i registrar-los a la base de dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb el consentiment de les persones que se’ls han fet.

Així ho ha explicat el president després de la reunió de treball que ha mantingut al Palau de la Generalitat amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en què s’han abordat els detalls de l’acord que aquest departament ha aconseguit amb els col·legis oficials de farmàcia.

El responsable del Consell ha agraït la voluntat de col·laboració mostrada pels col·legis professionals en aquesta “causa comuna” de la lluita contra la pandèmia de COVID-19.

Les farmàcies que ho desitgin podran adherir-se voluntàriament a aquesta iniciativa, amb la qual es vol reduir l’actual pressió assistencial a l’Atenció Primària.

El test s’haurà de fer de forma presencial i, en cas que sigui positiu, l’establiment ho comunicarà a Sanitat. El registre de dades personals per part de l’oficina de farmàcia es farà sempre que la persona que se sotmet al test ho desitgi.

El procediment s’activarà en els propers dies, ja que actualment s’estan tancant els últims detalls tècnics de connexió de sistemes informàtics.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: