Compromís per Alcalà i Alcossebre sol·licita una Junta de Portaveus per tal de crear una postura d’Ajuntament cara a “Magda”

La coalició Compromís per Alcalà i Alcossebre ha sol·licitat una Junta de portaveus per tal de crear una postura d’Ajuntament de cara al macroprojecte solar “Magda”, després de saber de l’inici del corresponent període d’al·legacions.

Aquest macroprojecte, impulsat per empreses estrangeres, ocuparà una superfície de més de 4,72 milions de metres quadrats i afectarà 13 municipis, entre ells, Alcalà de Xivert, on es preveu la construcció de part de les 143 torres d’alta tensió de 48 metres dalçada que han de transportar lenergia generada.

No obstant això, el que preocupa és el macroprojecte en conjunt, per la seva extensió, per l’afectació que tindrà al paisatge i territori, i per les conseqüències mediambientals que se’n derivin, que afectaran tota la província de manera global.

“Volem energia verda”, ha afirmat la portaveu de Compromís a Alcalà, Maria Sorlí, “però aquest no és el camí. ”.

En aquest sentit, Sorlí és felicitat per la propera creació de la primera Comunitat Energètica Local al municipi d’Alcalà de Xivert, fruit de l’aprovació a Ple d’una proposta realitzada pel grup municipal Compromís per Alcalà i Alcossebre.

Per tot això, Sorlí ha sol·licitat avui la convocatòria extraordinària i urgent d’una Junta de Portaveus dels grups que formen part del consistori, amb la intenció de conèixer el parer dels tècnics municipals, proposar al·legacions i poder crear un front comú , com a Ajuntament, on tots els partits polítics vagin de la mà.

“Aquest és un tema molt greu. Aquí no hi caben mirades partidistes, ni medallas individuals. només enriqueixen uns quants”, ha conclòs Sorlí.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: