Ximo Puig anuncia que plantejarà un pla de defensa de litoral per un import de 50 milions, 15 d’ells aportats pel Port de València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la seva voluntat d’impulsar un pla extraordinari de defensa litoral adaptació a l’canvi climàtic per un import mínim de 50 milions d’euros, 15 d’ells aportats pel Port de València.

El responsable de Consell, que ha comparegut a la sessió de control de les Corts, ha demanat una “actuació fonamental i ràpida”, amb la implicació de l’Ministeri de Transició Ecològica i de les entitats portuàries, per fer front a el procés d’erosió “evident i preocupant “que pateixen especialment les platges de sud dels ports de València, Gandia i Castelló.

El president ha demanat també abordar amb el “màxim rigor” i pensant en l ‘ “interès general” el debat suscitat al voltant de l’ampliació del Port de València, una infraestructura que constitueix un “motor imprescindible” per a l’economia i l’ocupació de la Comunitat, amb 40.000 famílies que viuen de l’activitat econòmica que genera, més de 23.000 empreses (tant pimes com grans empreses) que utilitzen les seves instal·lacions com a sortida dels seus productes a l’exterior i amb el 70% de les exportacions de Ford que passen també per elles.

En aquest sentit, s’ha mostrat partidari d’un model que garanteixi “un Port més sostenible, més obert a la ciutat i més competitiu”, un objectiu que s’ha d’abordar des del “compliment estricte” de la normativa mediambiental, àmbit en el qual, ha recordat, “són els tècnics, i no els polítics” els que s’han de pronunciar-se sobre la vigència de la Declaració d’Impacte Ambiental.

A més, s’ha mostrat també a favor d’accions per a la seva integració a la ciutat i l’àrea metropolitana (ha recordat que l’entitat portuària invertirà 9 milions per a la desembocadura del riu i finançarà part del perllongament de la L10) o per donar un ” nou impuls “a la Marina de València, i ha considerat també prioritari avançar en la consecució de l’Corredor Mediterrani.

El calçat, en el Pla Resistir Plus

El president també ha anunciat que la setmana que ve la Generalitat signarà el conveni amb el Govern central per dur a terme el Pla Resistir Plus, amb un total de 647 milions d’euros per a més de 100 sectors d’activitat afectats per la crisi generada per la COVID -19, i ha avançat que estarà inclòs entre ells el de l’calçat, tal com ha proposat el Consell.

Puig ha subratllat, d’altra banda, el suport “real”, materialitzat en “ajudes directes a autònoms, empreses i treballadors”, desplegat a la Comunitat Valenciana, i s’ha referit en aquest sentit als 223 milions d’euros previstos per a 34 línies COVID de 2020 i als fins a 530 milions d’euros de el Pla Resistir el 2021.

El cap de el Consell ha agraït, d’altra banda, “profundament” la societat valenciana i a el personal sanitari l ‘ “esforç realitzat” en les últimes setmanes, que ha portat al fet que la Comunitat Valenciana es mantingui durant un mes amb la menor incidència acumulada de tot Espanya.

“Màxima prudència”

En aquest context, s’ha mostrat partidari d’actuar, però, amb la “màxima prudència”. “No ens podem relaxar”, perquè segueix estant “en perill la vida de moltes persones”, ha assenyalat Puig, que s’ha referit a la importància de continuar amb una “estratègia coherent” de lluita contra la COVID-19, basada en la prevenció, la vacunació i el rastreig.

Puig ha destacat en aquest sentit que la Comunitat continua vacunant a la ciutadania “amb una gran intensitat”. “Tenim capacitat per fer-ho, i ho estem fent”, ha afegit el responsable de l’executiu valencià, que també ha al·ludit a la “altíssima traçabilitat” aconseguida per identificar els focus de contagi, una cosa que cal atribuir al fet que la valenciana és l’autonomia que compta amb més efectius per al rastreig i també a l ‘ “esforç extraordinari” dels equips de salut pública.

El president ha subratllat a més que l’aprovació d’un nou model de finançament autonòmic és “la gran reivindicació dels valencians” i, per tant, també de la Generalitat, i ha afegit que constitueix una prioritat, mentre es materialitza aquesta reforma, aconseguir que arribin més fons a la Comunitat, com ho reflecteix que el 2021 la disposició de fons prevista sigui un 28% superior a 2018.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: