Ximo Puig anuncia que la Generalitat adquirirà el Palau del Marquès de Rafal d’Oriola per al seu gaudi per la ciutadania

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell està en condicions d’adquirir el Palau del Marquès de Rafal d’Oriola, edifici emblemàtic de la ciutat que, una vegada habilitat, albergarà espais polivalents i també serà la seu de l’Oficina Vega Renhace.

Així ho ha avançat durant la seva intervenció en la clausura de la Cimera Vega Renhace, on ha subratllat que la compra permetrà que el palau del segle XVIII,sigui “del poble i per al poble”.

El president ha detallat a més algunes de les actuacions que, en el marc del pla Vega Renhace, començaran a executar-se en 2022. En aquest sentit, ha remarcat que es destinaran 3 milions d’euros més en actuacions de millora de la capacitat i seguretat de la CV-95.

A més, ha subratllat, que, en sistemes de drenatge urbà sostenible, s’invertiran 16 milions més, també en 2022, i que estan previstes dues actuacions ferroviàries: la millora del traçat del Tren Saliner, amb un pressupost de 1,1 milions, i la connexió per ferrocarril entre Oriola i el litoral, que està ja en fase de licitació de viabilitat.

Quant a l’ús de l’aigua per a reg, es destinaran 16 milions a la reparació de séquies i azarbes i s’executarà un pla d’obres en 16 depuradores que permetrà la reutilització d’aigua, amb una inversió que ascendeix a 12 milions.

Pla d’Acció Territorial

A més, ha avançat que aquest mateix dimarts es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució per la qual se sotmet el Pla d’Acció Territorial de la Vega Baixa a participació pública. Es tracta, segons ha indicat, d’una “eina indispensable” per a transformar la comarca, i es comptarà, de nou, amb la ciutadania de la Vega Baixa per a la seva configuració.

Puig també ha ressaltat que “l’aigua ha convertit a la Vega Baixa en l’hort d’Europa; és part de l’ADN en aquesta comarca”. Per això, ha continuat, “el reconeixement del jutjat privatiu d’Aigües d’Oriola com a tribunal consuetudinari és una gran notícia”.

Tal com ha assenyalat, durant segles, aquest tribunal ha estat “part indissoluble” de la història i del patrimoni de la comarca, i ara ocupa “el lloc que mereix”. “Aquest és el mateix propòsit amb la Vega Baixa, que ocupi, per fi, el lloc que es mereix”, ha agregat.

A l’acte han assistit també les conselleres d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: