Ximo Puig anuncia que la Comunitat Valenciana ja ha presentat 145 projectes per import de 8.400 milions d’euros per a ser finançats pels fons europeus per a la recuperació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana ha presentat ja 145 projectes per import de 8.400 euros susceptibles d’acollir-se a finançament europeu procedent dels fons per a la recuperació econòmica.

El cap de el Consell ha mantingut aquest dissabte al Palau de la Generalitat una reunió de treball sobre l’evolució dels projectes que s’estan presentant a les convocatòries prèvies de Govern per optar als fons europeus de recuperació.

De el total d’actuacions presentades a les convocatòries, hi ha actuacions directes de la Generalitat i de 122 d’empreses privades, a les quals es dóna suport en el procés de presentació dels projectes a les manifestacions d’interès llançades pel Govern central.

El president ha assenyalat que la Generalitat “està aprofitant a el màxim la possibilitat d’accedir a fons europeus per aconseguir una digitalització i transformació de l’economia que permeti a més general ocupació de qualitat”. “Un procés que, a més”, ha destacat el president, “es realitza en col·laboració amb les empreses privades i que suposa una element fonamental per sortir reforçats de la crisi generada per la pandèmia”.

Els projectes presentats fins ara es concentren en la modernització de la indústria, en el desenvolupament de l’estratègia valenciana per l’hidrogen verd, la mobilitat elèctrica i la transformació de el sector de l’transport cap a un model més sostenible, el repte demogràfic i la restauració d’ecosistemes , entre ells l’Albufera de València.

Abans que acabi el mes, la Comunitat Valenciana presentarà també projectes vinculats a altres tres convocatòries de Govern, centrades en el desenvolupament de la tecnologia 5G, l’economia circular i el desenvolupament d’energies renovables.

Tots aquests projectes s’incardinen en l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació, que és el document de treball de la Generalitat per sortir reforçats de la crisi generada per la pandèmia, i fer-ho de manera coordinada amb les empreses

A la reunió han participat el secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer; el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig; la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira; el director general de Coordinació de l’Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos, la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Donaria Terrádez, i el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: