Ximo Puig anuncia que el Consell impulsarà al costat de les empreses una iniciativa que optarà a fons de la UE per a la transformació digital de 10.000 pimes turístiques

El president de la Generalitat, ha anunciat que el Consell, impulsarà al costat de les empreses una iniciativa que optarà a fons de la UE per a la transformació digital de 10.000 pimes turístiques de la Comunitat Valenciana. El projecte, que es desenvoluparà a través de la col·laboració publicoprivada, suposa inversions d’entre 60 i 80 milions d’euros i beneficiarà més de 250.000 famílies.

Així ho ha explicat el president després d’una reunió, mantinguda a Districte Digital, amb responsables d’entitats i empreses especialitzades en intel·ligència turística i digitalització, a la qual també han assistit la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, Antonio Rodes.

El president, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació, ha explicat també que aquest divendres el ple de el Consell aprovarà un pla específic per a les empreses d’oci que més temps han estat tancades.

Puig ha recordat la importància de l’activitat turística per a la recuperació econòmica, i ha precisat que, amb la presentació de el projecte per promoure la digitalització de el sector, es busca sumar esforços per aconseguir el “gran objectiu” de “convertir la Comunitat Valenciana en un destí intel·ligent i sostenible, capaç d’encarar aquest nou temps de la millor manera possible “.

El projecte ‘Comunitat Valenciana, primer territori turístic intel·ligent i neutre en carboni de l’món’ es presentarà per captar i gestionar fons europeus, i hi participen la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, mitjançant Districte Digital, Turisme Comunitat Valenciana i empreses privades procedents de el sector tecnològic i turístic.

Amb un sector com el turístic, especialment colpejat per la falta de mobilitat en aquesta crisi sanitària, es fa necessari “accelerar” el seu procés de transformació, per la qual cosa resulta fonamental “generar un espai comú de treball entre el sector públic i el sector privat “, que podria adoptar la fórmula de consorci, segons ha assenyalat Puig.

Es tracta, tal com ha dit el president, d’aconseguir “la transformació digital i sostenible de tot el sector turístic de la Comunitat Valenciana, comptant amb totes les destinacions i amb tots els agents privats” i d ‘ “intentar aconseguir fons perquè la immensa majoria tingui aquesta oportunitat de digitalització i lluita contra el canvi climàtic “.

El president ha precisat en aquest sentit que, en breus dies, es produirà una altra reunió per abordar el projecte que es presentarà i avançar en el disseny dels subprogrames corresponents.

Es busca amb aquesta iniciativa posar a l’ecosistema innovador de Districte Digital a el servei de el sector turístic, dotant-lo de les capacitats necessàries d’intel·ligència de dades per situar la Comunitat Valenciana a l’avantguarda de l’turisme intel·ligent i sostenible.

Reducció de la petjada de carboni

L’objectiu és arribar a 10.000 pimes turístiques en 40 destinacions, als quals es pretén incorporar a la digitalització, economia de la dada i la reducció de la seva petjada de carboni en un 20 per cent abans de 2031.

Així, la solució ofereix un procés estructurat de digitalització i descarbonització, a través d’una plataforma tecnològica i una aplicació per a persones usuàries, recolzada per serveis d’assistència tècnica i capacitació. A més, es preveu el desplegament de 8.000 sensors al territori.

Aquests sensors, situats en espais d’afluència turística de 40 destinacions, els ofereix eines per facilitar la gestió intel·ligent de les destinacions públics, des d’informació a mobilitat, seguretat, neteja, salut pública i sanitat, entre d’altres factors.

Això permetrà que tant les administracions com les empreses privades puguin beneficiar-se d’un sistema d’informació turística digital que permet fer prediccions i adequar la gestió a el flux de visitants. D’aquesta manera, ajuda a empresariat, plantilles i personal tècnic de l’Administració local a l’facilitar-los habilitats per operar en l’economia digital i en el maneig de les eines per a la cura de l’entorn.

L’ecosistema d’empresa i destinacions turístiques digitalment monitoritzat permet afegir la informació en el primer ‘data space’ -espai d’intercanvi de dades- turístic de l’món, operat a Districte Digital. Aquest espai es nodrirà de dades pròpies i de tercers per prestar serveis d’informació i intel·ligència a Turisme Comunitat Valenciana i les destinacions participants. A més, s’integrarà en el EU Federated Cloud Infraestructure.

Amb aquesta iniciativa es reduirà la bretxa digital de les petites i mitjanes empreses turístiques amb eines específiques, formació i assistència tècnica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: