Igualtat col·laborarà amb l’entitat Moviment per la Pau a l’atenció integral de dones en risc d’exclusió social

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives col·laborarà amb l’entitat Moviment per la Pau en la recuperació integral de dones que es trobin en situacions d’especial vulnerabilitat i d’exclusió social.

La vicepresidenta de Consell, Mónica Oltra, ha mantingut una reunió amb representants de l’entitat per conèixer els projectes que tenen en marxa amb víctimes de tràfic i dones en risc d’exclusió social, i els ha traslladat la voluntat de la Conselleria d’contemplar l’atenció d’aquestes dones a través dels recursos de recuperació integral disponibles a la Comunitat Valenciana.

Tal com ha assenyalat la vicepresidenta, a hores d’ara la Comunitat compta amb 26 centres i habitatges tutelats i 344 places destinades a dones que per les seves situacions particulars es troben en risc d’exclusió social o d’especial vulnerabilitat.

La vicepresidenta ha agraït la tasca d’aquesta ONG, que porta des de 1983 treballant per la defensa dels drets humans, la prevenció de la violència, l’educació per a la pau, el suport a les persones migrants i la sensibilització i la mobilització social.

Entre altres actuacions Moviment per la Pau desenvolupa projectes amb les persones migrants oferint assessoria jurídica, acollida i atenció especialitzada a dones, assessoria laboral i formació, programes de desenvolupament comunitari i tasques d’agència de col·locació.

L’entitat ha rebut una subvenció de la Conselleria d’78.936 euros amb càrrec a l’tram autonòmic de l’IRPF en la Comunitat Valenciana, per al desenvolupament de diversos programes: intervenció integral amb dones en risc d’exclusió social, itineraris d’inserció sociolaboral a persones migrants , informació i assessorament integral per a la dona, oficines de primera acollida i programes d’urgències.

Subvencions IRPF <> b>

A càrrec de l’tram autonòmic de l’assignació tributària de l’0,7% de l’IRPF, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt subvencionar un total de 1.394 programes i obres de caràcter social impulsats per 278 entitats.

La finalitat de les subvencions que Igualtat convoca anualment és finançar els programes d’interès general per atendre fins socials destinats a cobrir les necessitats específiques de persones en situació de pobresa i exclusió social o en situacions d’especial vulnerabilitat.

Cal destacar que aquest any molts dels programes finançats han estat especialment destinats a atendre les necessitats de la crisi social i econòmica produïda per la crisi sanitària de la COVID-19

Aquestes subvencions van dirigides a les entitats de tercer sector col·laboradores amb les administracions públiques i a les entitats no governamentals que estiguin legalment constituïdes, sense ànim de lucre i que tinguin seu, oficina, delegació permanent o domicili social a la Comunitat Valenciana.

L’Estat va destinar a la Comunitat una assignació inicial de 18.135.309 euros, a la qual més tard va afegir una quantitat addicional de 3.211.063 euros, sumant un total de 21.346.372 euros, el que ha permès incrementar un 23% el nombre de programes subvencionats respecte a l’any anterior, passant dels 1.132 projectes finançats el 2019 als 1.394 finançats en 2020.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: