Ximo Puig anuncia l’enviament a Turquia de 10 unitats de refugi per a reforçar la tasca d’ajuda en la zona afectada pel terratrémol

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana enviarà aquest divendres a Turquia 10 unitats de refugi per reforçar la tasca de reconstrucció i ajuda a la zona afectada pel terratrèmol.

Així ho ha manifestat el president aquest miércols a l’acte de lliurament de les distincions al Mèrit de Protecció Civil, amb motiu del Dia Internacional de la Protecció Civil, que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat, i al qual també ha assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha destacat que els equips de desplegament ràpid que s’enviessin aquest divendres a Turquia van ser utilitzats com a hospital de campanya durant la pandèmia, i ara contribuiran a la tasca de “reconstrucció i ajuda als milers de persones” que s’han quedat sense habitatge”.

El cap del Consell ha assenyalat la solidaritat com l’“atribut més important de la societat valenciana”, que ha qualificat d’“inclusiva, de respecte i de convivència”. A més, ha destacat la tasca de l’Agència Valenciana Emergències i la Direcció General de Cooperació Internacional, que han coordinat la resposta davant dels terratrèmols de Turquia i Síria i dirigiran el proper enviament del material.

Aquesta “resposta unitària” s’ha fet també visible, segons ha indicat Ximo Puig, “davant dels episodis de DANA, els incendis i les inundacions” que hi ha hagut a la Comunitat Valenciana, així com davant de la guerra d’Ucraïna i els terratrèmols de Turquia i Síria.

Vocació col·lectiva

La Generalitat concedeix les distincions al Mèrit de Protecció Civil a les persones naturals o jurídiques, públiques i privades, que destaquin per les seves actuacions en la protecció, tant a l’àmbit preventiu com a l’operatiu, de persones, béns i del medi ambient.

En aquest sentit, el president ha subbratllat que “hui reconeixem el mèrit personal que encarna la vocació col·lectiva”, en al·lusió a taverna de les 160 agrupacions i associacions de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, els 3.120 voluntaris, l’ associació Psicoemergències i Avamet.

Ximo Puig, a més, ha recordat que la Comunitat Valenciana compta a l’actualitat amb “una divisió sòlida dedicada a preservar la vida humana” formada pel Centre de Coordinació d’Emergències, els consorcis de Bombers i Forestals, el 112 CV, els sanitaris i tècnics, i els cossos de voluntaris de protecció civil.

L’origen d’aquests departaments és el servei de comunicació d’emergències de la Comunitat Valenciana, que s’inicia “amb pocs mitjans, però amb molta professionalitat, fa quatre dècades al Palau de la Generalitat”, i per això ha rebut aquest miércols el reconeixement de la Generalitat.

Sobre aquest tema ha afegit que durant aquests anys de Protecció Civil a la Comunitat Valenciana “s’ha consolidat el progres conjunt de la societat, la professionalitat dels equips i la capacitat de resposta”, i ha assegurat que per al Consell la protecció civil és una prioritat i una obligació.

Distincions

Les distincions de reconeixement han estat per a les agrupacions locals de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil-ALVPC de Nàquera, Sagunt, Mislata i Chulilla. També han rebut el reconeixement d’honor les agrupacions locals de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil-ALVPC de Villena, Torrent, Moncada, Vila Joiosa, València, Petrer, Xàbia i Vila-real.

A més, s’han lliurat les distincions individuals als operadors de Comunicacions AVSRE, Enric Villora, Emili Fernando Gracia, Enric González ia l’oficial del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, César Alcaraz.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: