José Martí destaca la dedicació dels treballadors socials per a atendre les necessitats de la població en la inauguració de la V Jornada de Serveis Socials

El president de la Diputació, José Martí, ha participat hui en la inauguració de la V Jornada Autonòmica de Serveis Socials, que s’ha celebrat a Segorbe i que ha comptat, entre altres, amb la presència de la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Más; l’alcaldessa de Segorbe, Mª Carmen Climent; el president del Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló, Jaume Agost; i representants dels tres col·legis valencians.

José Martí ha destacat la gran faena realitzada aquests anys pels treballadors i les treballadores socials, emmarcat en un context tan complicat com és la pandèmia de la COVID-19, la guerra d’Ucraïna i les seues conseqüències a nivell social en tot el país. Sobre aquest tema, ha recalcat també que la Diputació de Castelló ha fet durant aquests quatre anys «un gran esforç per reforçar l’atenció social a la ciutadania, especialment als pobles més xicotets, que són en els quals ens hem d’implicar més en disposar de menys recursos». Això s’ha vist reflectit en l’augment del pressupost de l’àrea de Benestar Social, que ha assumit més despeses arran de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius de la Generalitat Valenciana.

En aquesta línia, ha recalcat que fa uns dies es va presentar a la Diputació una Guia de Bones Pràctiques dels Serveis Socials de la Província de Castelló, «que té com a objectiu identificar pràctiques d’èxit per a millorar el desenvolupament del model del sistema públic dels serveis socials». Una guia que ha comptat amb la participació dels 135 municipis de la província de Castelló i que va dirigida als i les professionals que formen part de la xarxa pública de l’assistència social.

José Martí ha recordat a més la presentació, el passat 15 de febrer, de l’Estudi sobre el Benestar Psicològic de les Persones Majors i la Soledat No Desitjada. Un estudi impulsat al costat del Laboratori de Serveis Socials Benicarló-Vinaròs i l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de l’UJI que, en definitiva, «vol ser una eina més per a donar resposta a les necessitats de la gent gran, especialment, dels majors que viuen solos».

José Martí, per a acabar, ha animat als i les treballadors socials a continuar fent front als reptes de futur de la mà del col·legis oficials.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: