Ximo Puig anuncia l’ampliació i millora de les infraestructures i equips de l’Hospital de Vinaròs

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat avui una ampliació i millora de les infraestructures i els equips tecnològics de l’Hospital Comarcal de Vinaròs amb càrrec als pressupost de l’any 2018, inversió que suposarà a més la incorporació de 25 nous professionals de diferents categories a aquest Departament de Salut.

El cap del Consell ha presidit l’acte de celebració del 25 aniversari de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, al qual ha assistit també la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, que ha recordat que aquestes millores s’engloben en el Pla de Dignificació de infraestructures Sanitàries, a través del qual s’invertirà un total de 4 milions d’euros en aquest hospital entre 2016 i 2019.

Puig ha enumerat les millores previstes: l’obertura de 19 habitacions individuals per millorar l’estada de familiars i pacients; la posada en marxa d’un nou quiròfan que se sumarà als cinc actuals per millorar les llistes d’espera en cirurgies no urgents; i l’obertura d’una segona torre de colonoscòpia. Tot això requerirà la incorporació de 25 professionals entre metges, infermers, auxiliars o zeladors.

“L’aposta de la Generalitat valenciana per la sanitat pública és absolutament irrenunciable”, ha assegurat el president, que ha afegit que el Consell continuarà primant la sanitat des del punt de vista pressupostari.
En aquest sentit, Puig ha recordat que la partida per a sanitat de la Generalitat va superar l’any passat per primera vegada els 6.000 milions d’euros, i aquest any tornarà a créixer el 4%.

Per la seva banda, la consellera de Sanitat ha apuntat que l’Hospital Comarcal de Vinaròs acabarà 2017 “amb més d’un milió d’euros invertits en equipaments i tecnologia per deixar enrere l’obsolescència”, i ha afegit que el Pla d’Dignificació d’Infraestructures Sanitàries 2016 -2019 augmentarà un 34% la inversió destinada a aquest hospital respecte al període 2012-2015, “per deixar enrere l’abandonament de la cosa pública”.

En l’acte de commemoració de l’Hospital de Vinaròs, tant Puig com a Munt han traslladat el seu reconeixement als treballadors del centre en els seus 25 anys de trajectòria.

“Darrere de cada atenció està la feina ben feta dels professionals, perquè el factor humà és sens dubte el principal actiu de la sanitat pública valenciana”, ha assenyalat el president, mentre que la consellera ha agraït als treballadors de l’hospital que hagin estat els que “han mantingut la bandera alta de la qualitat assistencial en les pitjors èpoques de retallades”.

Puig i Munt han participat en el lliurament de medalles commemoratives d’aquesta efemèride per distingir la trajectòria de 30 professionals de la salut que van treballar al centre hospitalari el 1992, any de la seva obertura.

25 anys d’història

L’hospital compta actualment amb una plantilla formada per més de 800 professionals enfront dels 257 de seus començaments, i ha incrementat gradualment la seva activitat assistencial des que es va crear, ha recordat el president.

Així, s’ha duplicat l’activitat quirúrgica al passar-se de 2.058 intervencions el 1994 a 5.944 el 2016, i també el nombre de consultes externes, que han passat de 65.128 l’inici a 124.312 consultes l’últim any. A més, el nombre d’urgències ateses a l’any s’ha incrementat en 18.000, de manera que s’ha arribat a 39.338 pacients en 2016.

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: