La Diputació d’Alacant es desplaça als campaments de refugiats de Tindouf per mostrar el seu suport al poble sahrauí

La diputada de Família i Ciutadania, Mercedes Alonso, es troba aquests dies visitant els campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, convidada per la delegació d’aquest col·lectiu a Alacant. L’objectiu d’aquest viatge institucional és comprovar in situ la situació de les prop de 150.000 persones que habiten la zona des de fa més de 40 anys.

Alonso ha comentat que “la Diputació d’Alacant porta anys col·laborant amb associacions en defensa del poble sahrauí a través de nombroses campanyes d’ajuda com l’acolliment de vacances, la formació acadèmica de joves o el trasllat de mercaderies i material de primera necessitat”. “Ara -tal com ha puntualitzat la diputada- tinc l’oportunitat de conèixer de prop la realitat d’aquest poble que porta anys lluny de la seva terra i que retorna amb escreix, amb la seva immensa generositat, humanitat i afecte, la contribució de les institucions al seu desenvolupament i supervivència “.

La responsable de l’àrea ha tingut ja l’oportunitat de visitar diverses escoles als campaments i s’ha reunit amb dones per intercanviar experiències i necessitats en infraestructures com escoles, hospitals, pous o sistemes elèctrics.

La Diputació d’Alacant impulsa des de 2001 el projecte humanitari que desenvolupa l’associació sense ànim de lucre Dar Al Karama, amb 12.000 euros anuals, en l’acollida de nens i nenes malalts, procedents dels campaments. El principal objectiu de l’entitat, en la qual la institució col·labora de manera activa, és contribuir a pal·liar les malalties que afecten la població infantil sahrauí i l’atenció no pot prestar des dels campaments.

“La nostra tasca amb Dar Al Karama passa per fomentar la socialització dels menors acollits, mantenint la seva cultura i religió i evitant el seu desarrelament. A més, l’associació porta a terme el seguiment dels menors un cop han tornat als campaments i els facilita la medicació receptada i les revisions periòdiques necessàries al nostre país “, ha concretat Mercedes Alonso.

Així mateix, el Govern Provincial realitza de manera regular campanyes de recollida d’aliments i material escolar i desenvolupa projectes de cooperació amb el poble sahrauí de suport a les famílies. La difusió i sensibilització d’accions sobre la seva realitat i problemàtica també és una de les línies que fomenta la institució a través d’exposicions o xerrades.

Una altra de les iniciatives en què col·labora la Diputació, amb el projecte Madrasa, consisteix en el desplaçament de nens i joves sahrauís a la província d’Alacant per a estudiar i adquirir certificats escolars o de formació professional o universitària, amb una aportació de 10.000 euros. També l’any passat es va invertir 18.000 euros per a l’adquisició d’un camió que es va traslladar a Tindouf carregat de mercaderia bàsica.

Igualment, segons ha apuntat la diputada, “hem col·laborat amb el programa ‘Vacances en Pau’ d’acolliment de menors sahrauís amb famílies alacantines i hem treballat conjuntament amb l’Associació d’Ajuda al Sàhara Occidental d’Elx, amb Compromís Sàhara, amb la coordinadora d’ associacions d’ajuda al poble sahrauí i amb l’Associació Dajla, entre d’altres “.

 

 

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: