Ximo Puig anuncia la signatura del conveni amb el Ministeri d’Hisenda que permetrà l’arribada dels 647 milions d’euros del Pla Resistir Plus en els pròxims deu dies

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que el Consell ha aprovat el conveni amb el Ministeri d’Hisenda i amb l’Agència Tributària Estatal per posar en marxa el Pla Resistir Plus, que preveu destinar 647 milions d’euros en ajudes directes a autònoms i empreses dels sectors més afectats per la pandèmia.

El president ha explicat, després de la signatura de l’conveni per part de l’conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, que aquest tràmit permetrà que en un termini de deu dies el Govern central pugui transferir a la Comunitat Valenciana els 647 milions d’euros, amb per tal que el Consell pugui començar la seva gestió.

Així mateix, ha destacat que les ajudes beneficiaran a empreses i autònoms de prop d’un centenar de CNAE, previstes pel Decret de l’Ministeri, als quals la Generalitat ha sumat sectors com el de l’calçat, que també ha patit un descens en la seva facturació superior a l’30% a conseqüència de la pandèmia.

“Es tracta així d’intentar agilitzar el trànsit a la normalitat i que moltes empreses que són solvents, i que desafortunadament estan patint aquesta situació, puguin superar les dificultats”, ha assegurat.

A més, l’acord preveu que l’Agència Tributària comparteixi amb la Generalitat Valenciana la informació fiscal i les dades més rellevants de les empreses que sol·licitin les ajudes, per agilitzar la tramitació i per acreditar si compleixen les condicions d’elegibilitat establertes en el RDL 5/2021 per accedir als ajuts directes.

Encara s’està treballant en definir els criteris de repartiment de les ajudes, es preveu establir un mínim d’ajuda per empresa, de al menys 4.000 euros, als quals se sumaran complements per grandària d’empresa, volum de caiguda de negoci o nombre de treballadors , entre d’altres.

Aquesta mesura de suport a la solvència empresarial mostra el compromís de Govern amb el teixit productiu, especialment amb els sectors més castigats per la pandèmia i se suma a altres polítiques adoptades amb anterioritat com el Fons COVID per a l’any 2020, el Fons no reemborsable extraordinari de l’any 2021, les línies ICO o els ERTO.

Comissió de treball

Cal destacar que el Consell ha posat en marxa, des del primer dia que es va donar a conèixer aquest paquet d’ajuts, una comissió de treball en la conselleria d’Hisenda que s’està encarregant de la redacció d’el Decret que regularà la concessió de les ajudes en la Comunitat Valenciana, així com de l’aplicació informàtica per a la seva tramitació; l’anàlisi de les dades fiscals facilitades per l’AEAT; a més de l’estudi dels necessaris mecanismes de control.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: