La Diputació de Castelló garanteix el funcionament dels serveis socials a Montanejos

La Diputació de Castelló transferirà enguany 28.000 euros a Montanejos per a garantir el funcionament del servei de promoció de l’autonomia personal i la unitat de conciliació familiar. La vicepresidenta de la corporació, Patricia Puerta, ha detallat que aquesta dotació prové de les línies de subvencions que l’administració provincial convoca cada any per a reforçar la prestació dels serveis socials a les poblacions amb menys població de la província.

Aquest mateix divendres, la vicepresidenta s’ha desplaçat fins al municpi de l’Alt Millars per a comprovar el funcionament dels centres que compten amb el suport econòmic de la Diputació. És el cas del servei de promoció de l’autonomia personal, popularment conegut com a ‘unitat de respir’, el qual presta assistència a la gent major «perquè puguen desenvolupar la seua vida de la forma més independent possible». Puerta ha destacat que l’administració provincial assumeix el cost de part del salari de la persona encarregada de les activitats del centre. L’ajuda s’ha establert en 7.000 euros.

En aquesta primera visita, Puerta ha posat en valor la recuperació de l’emblemàtica ‘Villa Purificación’ com a nou espai d’ús social per a la localitat. En aquest sentit, ha recordat la inversió provincial de 400.000 euros per a renovar la imatge i funcionalitats d’aquest edifici històric del primer quart del segle XX.

La segona de les parades ha estat a la unitat de conciliació familiar, per a la qual s’han contemplat 21.000 euros. Puerta creu que «aquest centre és molt necessari perquè dona motius a les parelles joves perquè amplien la seua família a la localitat». Així mateix, també s’ha visitat la seua de l’Associació de Jubilats i Pensionistes.

NOU CENTRE DE DIA A MONTANEJOS

Puerta ha subratllat que Montanejos actua, junt amb Cirat, com a epicentre comarcal «i això s’ha de notar en els seus equipaments socials». Al seu judici, «han de ser més i millors, perquè només així aconseguirem afrontar el repte demogràfic». La responsable de l’àrea de Benestar Social, que ha estat acompanyada durant les visites per l’alcalde del municipi, Miguel Sandalinas, ha recordat que «gràcies a la labor de l’Ajuntament, la intermediació de la Diputació i a la predisposició del Consell s’ha projectat la construcció d’un nou centre de dia a la localitat, el qual es farà realitat abans de 2025 gràcies al Pla Convivint de la Generalitat».

La vicepresidenta ha tancat la seua ruta per l’Alt Millars a Arañuel i Cirat, on ha conegut els seus punts de promoció de l’autonomia personal i les llars de persones jubilades.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: