Ximo Puig anuncia la gratuïtat del transport amb metro i tramvia els diumenges durant els propers tres mesos

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell aprovarà la gratuïtat del transport de Metrovalència, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló els diumenges durant els propers tres mesos.

Aquesta mesura ha estat avançada pel responsable de la Generalitat durant la seva intervenció a la sessió de control de les Corts i s’emmarca dins del conjunt d’accions previstes per ajudar a pal·liar els efectes de la inflació a les famílies valencianes.

L’actuació completa les que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha pres en el transport metropolità de València, on s’han reduït fins a un 50 % les tarifes i s’ha fet realitat la integració tarifària, ia més vindrà acompanyada d’una reducció del 50 % en el preu al TRAM d’Alacant.

Així mateix, la gratuïtat de FGV els diumenges durant els propers tres mesos, beneficiarà 110.000 valencians i valencianes que utilitzen habitualment el transport públic en aquest dia festiu, i, a més, contribuirà a guanyar noves persones usuàries de la xarxa de la Generalitat.

1.000 milions per al Pla Reactiva

Aquestes actuacions s’afegeixen a les ja presentades a través del Pla Reactiva per donar una resposta valenciana davant de la crisi generada per la invasió d’Ucraïna. Aquest programa, com ha recordat el president, té una dotació global d’uns 1.000 milions d’euros, i inclou, com a pilars bàsics, 71 milions d’euros per lluitar contra la inflació, 425 milions d’euros en ajudes a empreses, autònoms i autònomes i famílies més afectades, 380 milions en mesures d‟eficiència i estalvi energètic i 68 milions d‟euros en accions per accelerar l‟autonomia energètica.

Ximo Puig ha recordat, així mateix, que el paquet de mesures inclou la rebaixa d’un 10% de les taxes que, en alguns casos, arribarà a l’exempció total, com en el cas dels pescadors, un bo de 300 euros per als almenys, 150.000 autònoms i autònomes més afectats per la crisi energètica o 50 milions en ajudes per a empreses que depenen del gas, i que no estan incloses a les mesures estatals.

A més, també s’incorporen 100 milions d’euros en instruments financers de l’IVF per donar suport a les empreses que han patit una caiguda d’ingressos, l’increment de fins al 30% del bo d’ajuda energètica a la Renda Valenciana d’Inclusió per a famílies vulnerables. milions en ajudes per a les famílies que instal·len al seu domicili energia renovable per a la climatització i l’aigua calenta.

Així mateix, tal com ha afegit el president, també s’aporten 10 milions més per bonificar l’assegurança agrària de manera suplementària, 188 milions per millorar l’eficiència energètica urbana i els habitatges i 18 milions en ajuts a la transformació de flotes de transport de viatgers i mercaderies.

El president també ha defensat que aquest pla es desenvoluparà paral·lelament a les accions per continuar reforçant la sanitat, l’educació i la protecció social, i ha subratllat que, en matèria sanitària, amb el Pla Créixer, es contemplen 658 milions d’inversió fins a En 2023 i que Edificant permetrà acabar a aquesta legislatura amb els barracons. Així mateix, en polítiques inclusives, ha indicat que Convivint suposarà la inversió de 561 milions en 247 actuacions en infraestructures socials, i també s’ha referit que les actuacions per a la reforma i construcció de seus judicials per valor de 277 milions d’euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: