Ximo Puig anuncia la construcció d’un “training center” pioner en formació d’automoció elèctrica per atendre la demanda de Volkswagen

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la construcció d’un training center pioner en formació d’automoció elèctrica del segle XXI per atendre la demanda que generarà la gigafactoria de bateries de Volkswagen.

Així ho ha manifestat després de signar amb el cap d’operacions de PowerCo, Sebastian Wolf, i el vicepresident executiu de compres de SEAT, Alfonso Sancha, el conveni per al desenvolupament de la planta de fabricació de bateries per a vehicles elèctrics al Parc Sagunt II.

Ximo Puig ha explicat que el nou centre formatiu comptarà amb una inversió de 15 milions d’euros, ocuparà una parcel·la de 20.000 metres quadrats al costat de la factoria de bateries a Sagunt i estarà orientat a la formació de joves perquè posteriorment hi pugui treballar.

Durant la seva intervenció, també ha avançat que la licitació de les obres de construcció de la gigafactoria es durà a terme a finals del 2022, atès que han conclòs les expropiacions i han començat els treballs de preparació dels terrenys, i ja s’han adjudicat els contractes per a la redacció del projecte durbanització de Parc Sagunt II i de la construcció de la plataforma intermodal de làrea logística.

El cap del Consell ha qualificat la gigafactoria de Volkswagen com el “projecte estrella” del Govern valencià, i ha assegurat que, juntament amb el projecte de Ford, convertirà la Comunitat Valenciana en “pol de mobilitat sostenible a Europa”.

En aquest sentit, ha explicat que aquest avenç en l’àmbit de la mobilitat ha estat possible gràcies a l’“estabilitat institucional i el diàleg social” que caracteritzen la Comunitat Valenciana, al seu “potent” ecosistema universitari, tecnològic i científic, ia la “ bona connexió” del territori.

El president ha insistit que la Comunitat és un territori “segur i amable per a la inversió, aliat de l’empresa, i disposat a donar ajudes i facilitats”, perquè el dinamisme empresarial “revertirà en més ocupació i més prosperitat” ha afegit.

Integració del procés del vehicle elèctric

Pel que fa al conveni signat aquest dijous, el cap del Consell ha assenyalat que ratifica la voluntat de Volkswagen d’assentar-se a Sagunt amb unes instal·lacions que permetran que la Comunitat Valenciana “sigui una de les poques regions capaç d’integrar tot el procés del vehicle elèctric”.

Finalment, ha assegurat que Volkswagen simbolitza cinc “eixos de la transformació econòmica i social valenciana” que s’experimentarà a través del “salt industrial, l’aposta per la innovació, la sostenibilitat com a via a l’ocupació, l’autonomia energètica i el lideratge en el corredor mediterrani”.

Col·laboració publicoprivada

Per part seva, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró ha assegurat que la signatura del conveni “és la consolidació de la col·laboració publicoprivada construïda després d’un llarg camí d’esforç i negociacions” i ha agraït “l’alçada de mires, el compromís, la professionalitat, el tarannà i la generositat de les dues parts”.

“El dia d´avui -ha afegit- serà recordat com a símbol d´un triple objectiu: pol europeu de l´electromobilitat, futur basat en les energies renovables i sostenibilitat”.

Pel que fa al cap d’operacions de PowerCo, Sebastian Wolf, ha assegurat que “amb Salzgitter com a planta líder, València serà el primer desplegament complet del nostre nou concepte de fàbrica estàndard. Permet maximitzar les economies d’escala així com la intercanviabilitat entre les línies de producció a nivell mundial. Per a PowerCo, la cèl·lula unificada i la fàbrica estàndard són els dos factors clau d’èxit per a una ràpida acceleració i competitivitat global”.

D’altra banda, el vicepresident executiu de compres de SEAT, Alfonso Sancha, ha indicat que “amb la signatura del conveni entre la Generalitat Valenciana i PowerCo s’avança en el desenvolupament de la gigafactoria de Sagunt. La gigafactoria és un dels grans pilars del projecte Future: Fast Forward, juntament amb la producció de vehicles elèctrics a les plantes de Martorell i Pamplona i la construcció d’un ecosistema integral de proveïdors, per impulsar la transformació de la indústria de l’automòbil a Espanya cap a l’electrificació”.

Acord de requisits tècnics, formatius i econòmics

L’acord signat aquest dijous preveu els requisits tècnics de la planta, els processos administratius, plans ambientals i urbanístics i requeriments legals necessaris per a la posada en marxa, així com els compromisos de la Generalitat Valenciana en matèria formativa i econòmica.

El conveni suposa un pas més en la construcció de la gigafactoria de Sagunt, un dels principals pilars del projecte Future: Fast Forward (F3), amb què el Grup Volkswagen i SEAT S.A. volen impulsar la transformació de la indústria de l’automòbil a Espanya cap a l’electrificació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: