Política

Ximo Puig anuncia cinc noves línies de crèdit de l’IVF per valor de 300 milions d’euros per atendre les necessitats d’àrees estratègiques de l’economia valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que l’Institut Valencià de Finances (IVF) posarà en marxa durant el 2022 cinc noves línies de crèdit, quatre bonificades, per atendre àrees estratègiques de l’economia valenciana, a través de les quals injectarà fins a 300 milions d’euros.

Així ho ha manifestat durant la visita al Palau dels Boïl d’Arenós, futura seu de l’IVF, on ha presentat les línies d’actuació per al 2022 del banc públic valencià. També hi han assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director general de l’IVF, Manuel Illueca.

Durant la intervenció, el president ha assegurat que l’aposta per oferir noves línies de crèdit permet consolidar l’IVF com a instrument financer públic “essencial” per a la recuperació econòmica a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, ha assenyalat que l’IVF preveu destinar aquest any 450 milions d’euros entre les noves línies i les que formen part de la seva activitat consolidada com les línies d’emprenedoria, socials o fons d’inversió, fet que ha qualificat de “xifra rècord” “per aconseguir la recuperació “únicament possible mitjançant la concertació entre el sector públic i privat i des del diàleg social”, ha manifestat.

Noves línies de crèdit

Al llarg de l’acte, el cap del Consell ha explicat les cinc noves línies de crèdit que l’IVF posarà en marxa. En concret, ha destacat que la línia ‘Liquidesa pime i autònom’ estarà dirigida a augmentar la liquiditat de les empreses i disposarà de 30 milions d’euros per a circulant i inversió, amb trams reemborsables.

D’altra banda, la línia Invierte pyme React EU Feder comptarà amb 180 milions d’euros per facilitar projectes d’inversió amb crèdits de fins a 5 milions d’euros i un tram bonificat del 20%.

A més, la línia ‘Inverteix empresa turística’ disposarà de 30 milions d’euros per a empreses turístiques i cadenes hoteleres, per concedir crèdits de fins a 5 milions amb un tram bonificat del 20%; i la línia ‘Invierte empresa industrial’ comptarà amb 20 milions amb trams no reemborsables de fins al 10% per a inversions industrials.

Respecte a aquestes dues línies, el president ha assegurat que pretenen impulsar l’augment de la mida de les empreses del teixit econòmic valencià conformat principalment per pimes i micropimes, amb l’objectiu de “millorar la tecnificació, la inversió en innovació, i que això contribueixi també a una millora salarial”.

Finalment, el president també ha anunciat la línia ‘Grans projectes estratègics’, dotada amb 40 milions d’euros i que admetrà operacions de crèdits subordinades amb la finalitat de facilitar la concentració empresarial en grans companyies, perquè tal com ha defensat “necessitem que la presència del capital de les nostres empreses estigui residenciada a la Comunitat Valenciana”.

2.836 empreses beneficiàries el 2021

En el transcurs de l’acte, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha explicat que durant el 2021 el volum total de finançament atorgat per l’IVF ha ascendit a 321,2 milions d’euros, quantitat amb què s’han fet operacions de finançament que han beneficiat un total de 2.836 empreses i autònoms de la Comunitat Valenciana, i l’import mitjà d’aquestes operacions és de 113.258 euros.

Segons ha explicat el conseller, en aquest darrer any s’ha apostat pel “finançament anticíclic” i “corrector” especialment adreçat a pimes, startups, economia social i projectes que garanteixin la sostenibilitat mediambiental i projectes estratègics per a l’economia valenciana o que hagin patit especialment limpacte de la COVID-19.

En aquest sentit, ha assegurat que el resultat obtingut gràcies al finançament de l’IVF ia l’aval de la Societat de Garantia Recíproca de la Comunitat Valenciana Afí-SGR ha estat “més i millor activitat”. En concret, Soler ha assenyalat que les línies de l´IVF han finançat l´activitat d´empreses industrials, grans cadenes hoteleres, petits negocis de persones autònomes, startups innovadores, empreses familiars i tradicionals.

L’activitat de finançament s’ha realitzat en quatre grans apartats: les operacions englobades a les línies creades per contrarestar l’efecte negatiu que als autònoms i empreses estava tenint la pandèmia de COVID-19, les línies d’emprenedoria, les destinades a potenciar el creixement empresarial, així com les línies de caràcter social.

Mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia

Pel que fa a les anomenades mesures COVID-19, l’IVF ha invertit el 2021 un total de 124,1 milions que han beneficiat 2.022 autònoms i empreses de la Comunitat.

Valenciana, de les quals se n’han beneficiat 69 startups. Així, a través de la línia de ‘préstecs participatius en coinversió’ s’han realitzat 31 operacions per valor de 5,8 milions, a través de la línia de ‘préstecs subordinats disruptius’ s’han realitzat 8 operacions per valor de 8,3 milions , a les quals cal sumar 30 operacions més per valor de 4,5 milions realitzades a través dels diferents fons de capital risc.

Així mateix, l’IVF ha destinat un total de 73,9 milions a operacions de creixement empresarial, que han beneficiat 166 empreses de la Comunitat Valenciana. D’aquestes operacions, 164 s’emmarquen a l’anomenada línia Renaixer (29,8 milions d’euros) i 2 s’han fet a través del Fons Creix (44,1 milions).

Línies socials i avals de la SGR

A través de les anomenades línies socials de l’IVF s’han realitzat 63 operacions per valor de 55,1 milions. En concret, ha reeditat les dues línies engegades en anys anteriors amb èxit atès que la seva taxa de morositat és del 0%. A través de la línia destinada a centres que atenen persones amb diversitat funcional s’han realitzat 56 operacions per valor de 45,9 milions, ia través de la línia destinada a donar suport a centres que treballen amb menors s’han realitzat 6 operacions per valor de 8,7 milions. A aquestes dues línies cal afegir la línia de finançament dirigida a donar suport a les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de la Comunitat Valenciana, a través de la qual durant el 2021 s’ha formalitzat una operació per valor de 0,5 milions.

A aquest balanç dactivitat cal afegir la tasca realitzada a través de la Societat de Garantia Recíproca de la Comunitat Valenciana Afín-SGR, pertanyent al grup IVF. A més de les operacions que Afín-SGR ha realitzat durant 2021 destinades a avalar operacions de préstec realitzades a través de les línies IVF (2.027 operacions per valor de 119,5 milions), aquesta entitat ha atorgat 49,5 milions més en avals, que han beneficiat un total de 516 empreses valencianes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint