Ximo Puig anuncia a la visita al Palau del Marquès de Rafal que el Consell licitarà la setmana que ve les obres d’ampliació de l’hospital del Baix Segura per valor de 70 milions d’euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell licitarà la setmana que ve les obres d’ampliació i reforma de l’hospital del Baix Segura per valor de 70 milions d’euros.

Així ho ha manifestat durant la visita al Palau del Marquès de Rafal d’Oriola, on també han assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i el director de l’Oficina Plan Vega Renhace, Antonio Alonso. Prèviament, el president també ha visitat la Biblioteca Municipal María Moliner, on ha mantingut una trobada amb l’alcaldessa d’Oriola, Carolina Gràcia, i la corporació municipal, i ha signat al llibre d’honor d’Oriola.

Durant la visita, el president ha explicat que està previst que les obres d’ampliació de l’hospital situat a Oriola comencin abans de final d’any i tindran un termini d’execució de 30 mesos. Aquesta actuació consistirà en la construcció de dues noves edificacions que permetran incrementar la superfície en un 40%, és a dir, en 16.700 metres quadrats més.

Així mateix, cal destacar que l’obra serà la més gran en execució a la província d’Alacant, per davant de l’ampliació i la reforma de l’hospital de la Marina Baixa, la inversió de la qual ascendeix a 60 milions d’euros i que ha començat recentment.

Palau del Marquès de Rafal

D’altra banda, el cap del Consell s’ha referit a la recent adquisició del Palau del Marquès de Rafal per 2,4 milions d’euros, que es convertirà a la nova oficina del Consell a la comarca del Baix Segura i on s’ubicarà el Centre d´Extrems de l´Aigua, l´oficina Vega Renhace, l´arxiu històric del marquesat, així com un espai i centre cultural.

El president ha explicat que està previst la celebració d´unes jornades de portes obertes perquè la ciutadania pugui visitar i conèixer el palau, i també de manera immediata s´obrirà l´oficina del Consell i del Vega Renhace. Així mateix, ha indicat que es dissenyarà una actuació museogràfica per posar en valor i fer visitable la part noble de l’edifici amb més valor patrimonial.

En el transcurs de l’acte, Ximo Puig ha assegurat que aquest edifici “mereix ser patrimoni dels ciutadans d’Oriola i la seua comarca”, i contribueix a “vincular el projecte autonòmic a una comarca essencial per al futur de la Comunitat Valenciana”, per a això qual el palau tindrà una part destinada a la representació institucional del Govern de la Generalitat i l’oficina del Vega Renhace, i una altra part a recuperar el patrimoni de la ciutat i fer-ho visitable.

Paral·lelament, ha assenyalat que la posada en valor del palau també permetrà “revitalitzar el nucli urbà de la ciutat i sumar patrimoni i identitat, a més de servir de palanca per millorar l’atenció a la cudadania”.

Arxiu històric del palau

A més, s’ha referit a l’arxiu històric que recollia la biblioteca del Palau del Marquès de Rafal com a un dels elements clau en l’adquisició, i ha assenyalat que el Consell no només ha apostat per l’immoble sinó també pel patrimoni cultural i històric.

Aquest arxiu de gran valor històric està compost per 89 registres notarials, herències, propietats, particions de béns i més de 9.000 documents del segle XVI al XXI, a través dels quals es pot estudiar la conformació de la comarca i de nombrosos municipis, per la qual cosa recull part de la història del Baix Segura.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: