Ximo Puig anima el sector del calçat a emprendre la seva reindustrialització i modernització amb l’ajuda dels fons europeus ia consolidar la seva posició als Estats Units

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha animat el sector del calçat a aprofitar els fons europeus per emprendre la seva reindustrialització i modernització, i ha mostrat la seva esperança que pugui consolidar la seva posició en mercats internacionals com els Estats Units.

Així ho ha manifestat durant la clausura de la jornada ‘El calçat espanyol: reptes i oportunitats de la política comercial’, en què ha participat en un diàleg amb la ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, sobre el present i el futur del calçat.

El cap del Consell ha assegurat que els fons Next Generation UE han de servir d’esperó per digitalitzar la cadena de producció i comercialització del calçat, així com impulsar la sostenibilitat de la indústria i l’economia circular, i ha avançat que el Consell acompanyarà el sector quan el ministeri convoqui el PERTE de la Moda.

Durant la seva intervenció, el president ha valorat la capacitat del sector d’adaptar-se a situacions difícils com la pandèmia o la incorporació de la Xina a l’OMC, que ha sabut superar la seva aposta per la qualitat, la formació i la internacionalització.

De la mateixa manera, Ximo Puig ha agraït a la ministra Reyes Maroto la feina feta pel seu Departament per evitar l’increment d’aranzels al sector del calçat per part dels Estats Units, i s’ha mostrat convençut que el proper viatge que farà aquest mateix país contribuirà a “afermar la posició del calçat i d’altres sectors econòmics valencians als Estats Units”.

En aquest sentit ha assegurat que és moment d'”obrir l’esperança” a un tractat de lliure comerç entre els Estats Units i Europa, aprofitant el nou marc de diàleg i entesa com a conseqüència del conflicte a Ucraïna, que propicia la negociació d’un nou tractat de comerç, després del fallit Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions.

Diplomàcia regional

En el transcurs de l’acte, ha fet referència a l’èxit de les negociacions per aconseguir que VolksWagen hagi decidit instal·lar a Sagunt la seva fàbrica de bateries i ha assegurat que ha estat fruit d’un treball en equip que ha d’inspirar tots els sectors.

En aquest sentit, ha advocat per la unitat d’acció de la indústria valenciana, del Consell i del Govern d’Espanya en defensa dels interessos de la Comunitat Valenciana, ja que segons ha dit “junts als despatxos se’ns sent més”, i ha advocat per “regionalitzar la goblalització i acostar les cadenes de valor”, a més d’apostar per una major “diplomàcia regional”.

Nous mercats i innovació

Paral·lelament, el cap del Consell ha defensat la recerca de nous mercats i l’aposta per la innovació i la sostenibilitat per competir en mercats “cada vegada més exigents”, ha assenyalat.

Finalment, ha destacat que la Comunitat Valenciana és un referent europeu del sector del calçat, caracteritzat per la seua “experiència, qualitat i disseny”, que compta amb 2.354 empreses, és a dir el 55% del total a Espanya, amb 18.448 treballadors, i on es produeixen prop del 70% del calçat d’Espanya.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: